P: DVD pisač Plextor PX-755A

Discussion in 'Računari i komponente' started by Nihad, Dec 21, 2010.

 1. Nihad

  Nihad Aktivista

  Teške duše prodajem svog DVD pisača od Plextora, model PX-755A (PATA, čita i snima sve CD-R(W) i DVD+-R(W)/DL formate osim DVD-RAM-a). Brzine snimanja su standardno 40x16x itd., ali ja sam najčešće snimao CD-ove na 16x i DVD-ove na 6x/8x, da sačuvam mehaniku unutra.

  Ovaj uređaj je 2007. godine koštao 150 KM i to u šturom (OEM) izdanju, kada su tipični DVD pisači koštali oko 70 KM. Formel je zastupao Plextora ovdje. Garancija ispravnosti uređaja je trajala TRI godine - sama po sebi dovoljno govori o kvaliteti.

  Inače, model PX-755 je predzadnji Plextorov DVD pisač (posljednji je bio model PX-760 - povećana brzina snimanja na 20x i sl. pretjerivanja). Nakon njih, Plextor je odustao od vlastitog dizajna i proizvodnje. Od tada (pre)prodaju novu familiju 8xx (840, 850, 855 i šta ja znam), koje proizvode razni treći i deseti proizvođači (NEC, LG, Benq, itd.), a jedini Plextorov dizajn u kod tih pisača je dizajn prednje maske.

  (Pre)detaljna recenzija modela PX-755A:
  http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews ... leId=15879

  Moj DVD pisač je potpuno ispravan, a prednja maska je crne boje (taj u recenziji ima bijelu masku). Razlog prodaje - nabavio sam kapitalca, Plextorovog vanjskog PX-716UF DVD pisača.

  Tehnički znalci, profesionalci i ljudi koji dosta barataju optičkim medijima (npr. snimanje DVD-ova arhivske kvalitete, precizno kopiranje starih CD-ova s birvaktilskim i nestandardnim formatima, precizan audio "mastering" sa poluautomatskom kontrolom lasera, poredbena analitika optičkih karakteristika praznih i snimljenih diskova, itd.) će cijeniti sve funkcionalnosti ovog uređaja. Za one koji ne znaju šta ovaj pisač sve može, neka pročitaju recenziju.

  Telegrafski, pisač ima sljedeće specijalne sposobnosti: skeniranje C1/C2, FE/TE, BE/JT, PI/PO, TA, VariRec, PoweRec, SecuRec, GigaRec, fizičko uništavanje snimljenog diska, učenje novih strategija snimanja za nepoznate diskove, savršeno čitanje audio traka, čita lead-in i lead-out zone CD-a, kuha kafu, pjeva uspavanke, daje politička obećanja .....

  Cijena je 50 KM. Kontakt ovdje, na PM ili na 061/399-609. Dostava moguća bilo gdje u BiH.

  P.S.: Uz pisača ćete dobiti i CD na kojem se nalazi upravljački program PlexTools (Professional izdanje), kojeg je danas skoro nemoguće naći na Internetu, a potreban je za funkcionalnosti koje su opisane u recenziji.
   
 2. Nihad

  Nihad Aktivista