PCSX2 (The Only Working PS2 Emu)

Discussion in 'Operativni sistemi, aplikacije i programiranje' started by iskusni, Jul 3, 2007.

 1. iskusni

  iskusni Komšija

  Nakon podužeg razvoja ovaj PS2 emulator se može pohvaliti kao jedini pravi emulator za PS2. Pokreće 665 igara u potpunosti, 597 igara možete igrati ali će vas tu i tamo neki bug spriječiti da igru završite kao i loše performanse (za razliku od Fully playable igara). 119 igara dođe do Menu-a i tu zaglavi, 218 prikaže samo intro, a 94 su potpuno nepokretljive. Ukupono to iznosi 1693 igre. Ovo su statistike za 0.92 verziju. Još nešto sa čime se PCSX2 može pohvaliti je i linux verzija (0.93), koja je izbačena skoro i to predstavlja ogroman napredak u odnosu na verziju 0.81 koja je završena prije više od godinu dana. Autori najavljuju izbacivanje 0.94 verzije veoma brzo koja će donijeti veću kompatibilnost sa igrama kao i neke veće promjene. Glavna promjena u odnosu na 0.92 i ranije verzije će biti drugačiji način korištenja PS2 bios-a. Citiram:
  Sa ovim se očekuje još veća kompatibilnost sa igrama. 0.94 verzija dolazit će u 32bit i 64bit izdanju. Autori najavljuju kako će 64bit verzija donijeti ogromno povećanje u performansama, što se može razumjeti proučavanjem PS2 arhitekture. Performanse su dobre sa jačim procesorima tipa E6600 i ekvivalentnog Athlona. 64bit verzija će biti još jedan od razloga za prelazak na 64bit Windows (Linux već ima 64bit verziju), naravno za one koji nemaju PS2.

  Oficijelni web:
  http://www.pcsx2.net

  Downloads:
  http://www.pcsx2.net/downloads.php

  Compatibility list:
  http://www.pcsx2.net/compat.php?c=key
   
 2. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  Kad bude taj emu mogao rendati God of War u 60-fpsa, onda ce nesto i valjati. U svakom slucaju softver za "sirotinju" koja ne moze odvojiti 200KM za PS2, a moze za skupu graficku/proc/plocu.
  Ista stvar ko i za GC emulator - kosta 50E, a ljudi se zlopate sa onih 5 i kusur fpsa, i nadaju se da ce u skorije vrijeme moci nesto odigrati... :roll:
   
  RedLine likes this.
 3. iskusni

  iskusni Komšija

 4. Cobalt

  Cobalt Aktivista

 5. iskusni

  iskusni Komšija

  Pusti ba leakane verzije. Samo oficijelno čekati.
   
 6. Cobalt

  Cobalt Aktivista

  Ko mi kaže.. :X
   
 7. aeRo

  aeRo Komšija

  Evo da malo ozivim temu.. PCSX2 u trenutnoj verziji je prilicno stabilniji. Tekken 5 se gura smoothly. Kad uhvatim vremena ovih dana gledacu da isprobam i ostale naslove. Uspio sam usput i namjestiti psx4all, odnosno PS1 emulator na iOS-u. Tekken 3 je malo laggy ali da se igrati, vjerovatno postoje neki tweakovi a mozda je i do ISO-a tako da cu se i tim pozabaviti ovih dana pa se javim ovdje.
   
 8. ColdFire

  ColdFire Overclocker

  Emulator je kanta ... i nema potrebe za njim kad ae dobra fat konzola moze naci za 80 km . Ne vrijedi truda ripovati dvd ---
   
 9. Pelikan

  Pelikan Veteran foruma

  Na emu radi odlicno velika vecina naslova od onog skorasnjeg apdejta.
   
 10. pac

  pac Komšija

  Probaj pcsx on je po meni boljim emulatorima za ps1 nema laga a sve ide kao na pravoj konzoli.
   
 11. aeRo

  aeRo Komšija

  Emulator sasvim solidno radi. Do sad sam probao GoW (imao je malo glitcheva ali su podesivi), Tekken 5 i The Warriors i sve radi odlicno u 50-60 fps. Ne znam ni sta cu od PS3, povlaci mi se po kuci a kamo li jos da uzimam PS2 radi mojih gluposti sto me nekad opali nostalgija pa mi se igraju neki stariji naslovi.. I ne znam sto bi ripovao DVD, skinem ISO file i direktno ga vrtim..

  Sto se tice PS1 emulatora za PC, meni ePSXe radi odlicno. Ja sam iznad spomenuo PSX4all, ali to je emulator za iphone/ipad i trenutno boljeg nema.
   
 12. pac

  pac Komšija

  Da li mogu nekoga zamoliti sa i5 3470 ili sličnim procesorom da proba posljednju verziju pcsx2 gow 1/2, metal gear solid 3 ili shadow of the colossus na full HD rez kakav je average FPS. Častim čokoladom hvala :)
   
 13. igor.g

  igor.g Komšija

  Sto se tice tih igara mislim da bolje radi ps3 emulator
   
 14. pac

  pac Komšija

  Moze i ps3 emulator test :D