Pozdrav radni narode. Nisam ga nikad koristio, pa me zanima za šta služi i kakav kabal/adapter treba da bi se mogao koristiti AV out? Da li je to kabal/adapter sa slike ispod: Radi se o AV out priključku sa slike ispod:
kako nema: http://www.ebay.com/itm/1-2M-TV-Cab...457092?hash=item33c27f5604:g:kfIAAOSwMVdYHyhb nisam nikad s tim spajao pa ne znam radi li ili ne ali znam da dosta tv boxova dolazi sa 3.5mm av izlazom pa valjda bi trebalo da radi EDIT: ne znam sta mi bi da procitam kako ne mozes naci taj kabal :smt003 , elem evo na videu vidis da takav tip kabla radi
Re: RE: Re: Pitanje oko AV out-a Odmah da kazem da sam imao jedan android tv box sa av izlazom imao sam i kabal ali nikakve pomoci od tog izlaza.Slike jednostavno nije bilo.Ako i bude signala slika je nikakva tj nista se ne vidi.Mislim da nekako treba mijenjati sistem pal ili ntsc na tvu ali to 2 tv na koja sam probao izlaz nisu mogli. Sent from my SM-A310F using Tapatalk
Ti 3.5mm AV izlazi nisu rijetkost, međutim kod nekih uređaja je podržan samo komponentni kabl, kompozitni ne.
Takav kabal dolazi uz Mini D3 risivere, ja imam jedan i uredno je spojen na stari TV, slika i ton idu uredno. Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Ja sam probao na 2 tv-a stara ali nema sanse.Na jednom nema slike nikako na drugom samo siv ekran sa lomljenjem slike dakle nista osim toga.Ne znam ima li kakva caka da to proradi i je li to problem od strane tv ili je do boxa? Sent from my SM-A310F using Tapatalk
Objasnio je gore Neo. Nemaju svi kompozitni izlaz. Samo, ako je komponentni izlaz onda je video out only. Jer komponentni sa audiom ima 5 kablova. Tri za sliku i dva za zvuk dok 3.5mm moze prenositi samo 4 signala.
Ma sve je to ok ali sto ne radi kad se spoji?Jel to do tv ili ima neka caka da proradi? Sent from my SM-A310F using Tapatalk
Pa na koji ulaz spajaš ? Jesi li probao i kompozitni i komponentni kab/ulaz ? Nisam siguran ali bi obe verzije mogle i preko skarta sa odgovarajucim konverterima. Iskreno se nisam dugo zezao sa tim pa mozda postoji neka nekompatibilnost koja mi sada ne pada na pamet.
Re: RE: Re: Pitanje oko AV out-a Pa imam 3.5mm kabal a sa dr strane su ona 3.Dakle zuti za video i bijeli i crveni za audio.Na jednom tv kad sam probao nema uospte signala a na drugom ima ali slika katastrofa nista se ne vidi sve sivo bijelo. Sent from my SM-A310F using Tapatalk
Imao sam slican problem. U STB-u nisam dobro ustekao 3.5mm virio je milimetar vani i imao sam isprekidanu sliku, kad sam na silu ustekao proradio. Vidi da i kod tebe nije ista stvar.
Re: RE: Re: Pitanje oko AV out-a Ma nije do kabla 2 kabla sam probao.Imam na vikendici stari tv i volio bi da radi preko av. Sent from my SM-A310F using Tapatalk