Pitanje oko AV out-a

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by kolinsb, Dec 20, 2016.

1. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

Pozdrav radni narode. Nisam ga nikad koristio, pa me zanima za šta služi i kakav kabal/adapter treba da bi se mogao koristiti AV out? Da li je to kabal/adapter sa slike ispod:

Radi se o AV out priključku sa slike ispod:

2. anel007

anel007 Komšija

Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
  3. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Re: RE: Re: Pitanje oko AV out-a

Odmah da kazem da sam imao jedan android tv box sa av izlazom imao sam i kabal ali nikakve pomoci od tog izlaza.Slike jednostavno nije bilo.Ako i bude signala slika je nikakva tj nista se ne vidi.Mislim da nekako treba mijenjati sistem pal ili ntsc na tvu ali to 2 tv na koja sam probao izlaz nisu mogli.

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
  4. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

Ti 3.5mm AV izlazi nisu rijetkost, međutim kod nekih uređaja je podržan samo komponentni kabl, kompozitni ne.

5. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

A pokusavam naci neki nacin da ovaj box spojim na stariji TV koji imam :) :) ima samo chinch i scart haha :D

6. hamo pipa

hamo pipa Komšija

Takav kabal dolazi uz Mini D3 risivere, ja imam jedan i uredno je spojen na stari TV, slika i ton idu uredno.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

7. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Ja sam probao na 2 tv-a stara ali nema sanse.Na jednom nema slike nikako na drugom samo siv ekran sa lomljenjem slike dakle nista osim toga.Ne znam ima li kakva caka da to proradi i je li to problem od strane tv ili je do boxa?

8. hamo pipa

hamo pipa Komšija

Vjerovatno je do boxa, kazem kod mene radi.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

9. NAILS

NAILS Moderator

Objasnio je gore Neo. Nemaju svi kompozitni izlaz. Samo, ako je komponentni izlaz onda je video out only. Jer komponentni sa audiom ima 5 kablova. Tri za sliku i dva za zvuk dok 3.5mm moze prenositi samo 4 signala.

10. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Ma sve je to ok ali sto ne radi kad se spoji?Jel to do tv ili ima neka caka da proradi?

11. NAILS

NAILS Moderator

Pa na koji ulaz spajaš ? Jesi li probao i kompozitni i komponentni kab/ulaz ? Nisam siguran ali bi obe verzije mogle i preko skarta sa odgovarajucim konverterima.

Iskreno se nisam dugo zezao sa tim pa mozda postoji neka nekompatibilnost koja mi sada ne pada na pamet.

12. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Pa imam 3.5mm kabal a sa dr strane su ona 3.Dakle zuti za video i bijeli i crveni za audio.Na jednom tv kad sam probao nema uospte signala a na drugom ima ali slika katastrofa nista se ne vidi sve sivo bijelo.

13. NAILS

NAILS Moderator

Koji je tacno TV box bio i da li je taj kompozitni kabl dosao uz njega ili si ga naknadno kupio ?

14. Majesco

Majesco Aktivista

Imao sam slican problem. U STB-u nisam dobro ustekao 3.5mm virio je milimetar vani i imao sam isprekidanu sliku, kad sam na silu ustekao proradio.
    Vidi da i kod tebe nije ista stvar.

15. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Ma nije do kabla 2 kabla sam probao.Imam na vikendici stari tv i volio bi da radi preko av.