Please , comment !

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by Lightning, Nov 8, 2006.

1. Lightning

Lightning Novi član

Sto kazes da nema takvih PC-a na ebay-u , ima pronasao sam :
    Napisao sam i gore link :

http://cgi.ebay.de/Aufruest-PC-Intel-Co ... dZViewItem

Tako da je sve OK !

Jedino me sada malo pati , sto je Peacmaker-HS rekao :
    "Da sacekam sa kupovinom , da bi mi kasnije bilo lakse "
    - tu je nekako i u pravu , ali vec cekam oko 3 mjeseca i ne mogu vise da docekam da opet zaigram CoD 2 , tako da cu najvjerovatnije da uzmem sada ! A drugi razlog od nove godine pa nadalje u Njemackoj ce da poraste porez na vise vrijedne robe , cak na 19 % ! Tako da ja mislim nemam sta vise cekati . Samo sam htio jos malo sacekati da vidim , dali ce ovdje u njemackoj pasti cijene za bozic ili ce ostati iste !

2. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

a zar ti je ebay jedina opcija? :roll:

3. Lightning

Lightning Novi član

Naravno da nije ebay jedina opcija , ali je najpovoljnija opcija :p
    Jbg , nema se sada mnogo novca , pa pokusajem da izvucem sto je moguce vise !

4. Peacemaker-HS

Peacemaker-HS Aktivista

Cisto sumnjam da ti je Ebay najbolja opcija. Garantujem da postoji jeftinije rjesenje, nemoj biti lijen, samo trazi...

Uvijek treba da izvlacis maksimum za svoju lovu bez obzira jesi li kokuz ili ne :) Kad sam ti predlozio da sacekas s kupovinom, mislio sam prvenstveno na ulaganje u grafu. Uzmi neku jeftinu ili ostavi staru grafu, cekaj malo pa predji na G80 ili R600. Stvarno je sad glupost dat velike pare za grafu jer cijene ce padati u iduca 2 mjeseca, puno brze nego inace.

Ako neces da zazalis, fino se prihvati citanja reviews o maticnim, memorijama i napojnim jedinicama.
    Sto se tice procesora, slazem se s izborom, jeftinije varijante se daju dobro clockati, nadji MB i memoriju pogodnu i neces zazaliti.

5. Lightning

Lightning Novi član

Ma znas , kada si spomenuo ostavi staru grafu , pa sacekaj pa uzmi bolju grafu ! ali problem je sto ja sada kao da nemam kompa pa s time i grafu , tako da nemam sta ostaviti , ovo je komp od jarana kojeg moram kasnije vratiti ( uskoro ) , tako da nemam sta cekati !
    A sto se tice kokuza :p , nisam bas taki , ali ako imas neki prijedlog gdje se moze jos malo bolje potraziti itd.... ja kako mogu procijeniti nema nigdje jeftinije , ali eto opet cemo malo potraziti !

P.S: za koliko mislis da ce npr. GeForce 7600GT ( koja je sada 140 eura ) da pojeftini ? ( odprilike )
    da vidim koliko cu ja to ustediti , ako sacekam sljedecu godinu , i da odmah preracunam , jer u njemackoj se uvodi 19 % od sljedece godine tako da izracunam hoce li me to stvarno doci jeftinije !

opet hvala na misljenjima !

Light-a :p