Prebacivanje kanala preko DVD-a

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Amer, Aug 23, 2008.

1. Amer

Amer Aktivista

Imam LG kucno kino i interesuje me, da li je ikako izvodljivo da preko tog daljinskog od DVD-a saltam kanale na TV-u, jer znam da se preko Videa prije moglo saltat?

2. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

Ako su tv i kucno kino iste marke, ili player ima ugradjen tuner onda da. U suprotnom vjerovatno ne moze...

3. JVC

JVC Overclocker

Nema sanse, jer ti je to dvd player u kucnom kinu a ne rekorder samo kao sto kolega kaze ako su iste firme i ako daljinski od kucnog kina ima komande za tv-a.

4. Amer

Amer Aktivista

Ma kucno kino LG a TV Samsung :( OK, hvala, bolje da pitam neg da cackam sta, ko pita ne skita :))

I imam jos jedno pitanje u vezi kucnog kina, znaci marka je LG i nemam ga ni 3 dana, al sinoc kad sam pustio film, jedno sat sam gledao i nakon toga su pocele smetnje, slika se kvarila.
    Kad sam dosao danas da vratim film, kaze mi lik sto radi da je to zbog toga sto moj player ne moze da cita kopije nego samo orginale jer je dobra marka i da cu imat dosta problema s njim. Da li je to istina? Rek'o mi je da je bolje da sam uz'o Elit koji sve cita nego LG od 300 KM :))

5. JVC

JVC Overclocker

Sere tip mora ti moci citati kopije nego snima na smecu od medija pa se vadi, a ti lijepo probaj neku kopiju na dobrom dvd-u kao sto su verbatim, sony i sl.
    Elit je da budem blag nekvalitetno kinesko smece ipak ti je LG dosta bolji nebrini se kakvi crni problemi sa svime se moze imati problema, ali sa tim kineskim tetrapacima pogotovo dok radi cita sve ali kratko radi.
    Mogao si onda uzeti Pioneer koji isto cita sve ali kosta.

6. Amer

Amer Aktivista

Ma da, i ja sam mislio, mislim nemoguce da cita samo orginale, a da neki tam ELIT kucno kino koje mozes dobit za 120 KM da cita bolje neg moj :))

Tesko ti je ovamo bas nac Pioneer, a ne ide mi se u TZ samo zbog tog :)

7. Alibegovic

Alibegovic Veteran foruma

Kod mene Sony DAVD10 divx licencirano kino, sve zivo cita kad konvertujes divx converterom, avi, mpg i tako to. Vjerovatno i svako drugo sony kino. Nego probaj konvertirat divx converterom neki video, snimi ga na cd i uturi i vidi cita li.

8. ColdFire

ColdFire Overclocker

probaj sa univerzal daljincem nastimat to stelanje programa :)

9. Neo Bahamut Zero

Sto se tice smetnji - promjeni kablove. Prikljuci na tv preko hdmi, komponentnog ili svideo kabla. Kompozitni je smece...

10. Amer

Amer Aktivista

Aha, znaci moze bit i da je do tog. Znaci da izbacim skart kabl :) OK. Tenk ju :)

11. Neo Bahamut Zero

Ma kakav scart, nista to ne valja...