Print server

Discussion in 'Monitori, periferija & PC Audio' started by kolinsb, Sep 12, 2017.

 1. kolinsb

  kolinsb Veteran foruma

  Pozz raja. Zna li netko gdje mogu kupiti print server ? Gledao sam par radnji, ali nisam nasao. Na poslu imam Silex C-6600GB i na njega je spojen samo skener. Ne znam da li se na to cudo moze spojiti vise USB uređaja (preko USB HUB-a), pošto trebam sherati 2 printera i 1 skener :)
   
 2. selvin

  selvin Moderator

 3. kolinsb

  kolinsb Veteran foruma

  U genelecu mi nije nista nasao jer su strucnjaci upisali printER server, a ja tražio pojam print server :D ocito otpada mogucnost da se preko USB hub-a poveze vise uredjaja, tj. jedan USB port na print serveru je namjenjen samo za jedan USB uređaj. Imaju i pojedini WiFi routeri mogućnost da glume print server (npr kao ovo smece: Tenda N60), pa cu i to pogledati :D
  Sherao sam 2 printera mrezi (Workgroup je u pitanju), ali sa grupama je uvijek neki problem. Svako malo printer postane offline na nekom od PC-ova koji mu pristupaju preko mreze, pa kontam da bih ovim mogao rijesiti problem.
   
 4. selvin

  selvin Moderator

  Pa sta je sa ovim u imelu? Preskup?
   
 5. kolinsb

  kolinsb Veteran foruma

  Meni djeluje preskup. Na aliexpress sam nasao jedan sa 4 usb porta za 41$ (ima i sa 1 USB port za 20$).
   
 6. black

  black Komšija

  Joj print serveri su kriza, ja trenutno koristim Synology DiskStation i nemam vise problema sa shareovanjem, cak i Google Cloud Print radi bez problema.

  Sent from my SM-N930F using Tapatalk
   

Share This Page