Problem pri paljenju

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by Technowave, Jan 19, 2012.

 1. Technowave

  Technowave Guest

  Pozdrav svima,
  već dugi niz godina koristim jedan te isti računar, koji se u zadnje vrijeme počeo veoma čudno ponašati.

  Prije nešto više od mjesec dana, pojavili su se prvi problemi. Naime prilikom paljenja, signal ne bi dolazio uopšte do monitora (sve se upali, ali slike jednostavno ne bi bilo), nakon što bih ga restartovao, te pokrenuo ponovo, sve bi radilo potpuno ispravno. Postupak bih morao ponoviti jedino kada bih ujutru palio računar (tačnije kada bi bio ugašen nešto više od 10h). Nedugo zatim, tijekom igranja, računar bi jednostavno zaledio, te bi ga morao restartovati. Taj problem sam riješio, hladnjak na procesoru je bio zaprljan, te se procesor grijao. Isto tako, i problem prilikom paljenja sam riješio i sve je radilo perfektno do prije par dana.

  Šta se sada dešava, prilikom paljenja računara, kada se pokrene sistem, čuje se zvuk (isti kada se računar restartuje), te slika na monitoru zaledi. Nakon toga, moram ga jednom ili dva puta restartovati, nakon čega opet savršeno radi. Zna li iko u čemu bi mogao biti problem? Unaprijed hvala.

  Napomena: prije 10 dana sam formatirao računar, digao novi sistem, zamjenio sve ide kablove, očistio kompletan računar od prašine, ali se i dalje dešava isto.
   
 2. dmr

  dmr Veteran foruma