Problem sa deinstalacijom Nod32 v5

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by esco, Mar 8, 2012.

1. esco

esco Novi član

Na Notebook-u sam deinstalisao nod32 ver5, medjutim u donjem desnom uglu (radi se o Win 7) ostala je ikona kao i dva pokrenuta procesa i to:
    egui.exe i ekrn.exe koje nikako ne mogu da 'ubijem'. Kad god kliknem u Upravitelju zadataka na 'završi proces' dobijem obavijest 'odbijen pristup'.
    Ovo sve ima za posljedicu da mi se pri podizanju sistema pojavi-inicira 'AV Eset Nod32' sa obavijesti da je istekao rok 'Trail' verzije i da trebam kupiti licencu.
    Kada u 'Kontrolnoj tabli' otvorim 'Programi i značajke' nod-a nema u listi instaliranih programa. Kada, recimo, utaknem USB stick u notebook - pojavi se meni
    sa opcijama za skeniranje istog od strane, ponovo, Nod 32 (vrlo iritirajuće). U 'Programskim datotekama' mi takodje ne dozvoljava da izbrišem ESET direktorijum.
    Instalirao sam Microsoft-ov Security Essential i on radi bez problema.
    Da li i kako mogu riješiti ovaj problem?
    Pozdrav

2. GV

GV Komšija

Ima jedan dobar savjet, prije instalacije nekog novog programa napraviš Restore point. koliko ima da si instalirao taj Nod, ako nemaš nešto važno poslije toga vrati komp na stanje prije instalacije.

Ili ponovo instaliraj Nod i ponovi deinstalaciju...kada ideš na Start,All programs,Eset, da li ima opcija denistalacije ili moraš kroz control panel?

3. esco

esco Novi član

Problem je u tome što je to već neko dirao i pokušavao pa je onda meni doneseno.
    Nema postavleljene tačke povrata.
    Uglavnom instalisao sam Microsoft Security Essential i on radi bez problema, a što se tiče nod-a od njega su ostala samo dva procesa u izvršavanju
    tako da ne mogu da ih ubijem. Kad se starta računar pojavi se onaj panel nod-a i kada umetneš USB stick on kao hoće da ga skenira-to je sve
    što je ostalo od njega. Ako ne bude pravio probleme ostaviću ga do (nekada) formatiranja.
    Mislio sam ako ima neki dobar alat za ubijanje procesa, pokušao bih s njim da eliminišem taj problem.
    U svakom slučaju, hvala za pomoć....

4. dmr

dmr Veteran foruma

ukucaj u run msconfig pa idi na Startup pa nadji nod 32 i iskljuci pokretanje na startanju windowsa.