Problem sa diskom i periferijom

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by Tensai, Mar 19, 2011.

 1. Tensai

  Tensai Aktivista

  Imam dva zasebna problema na 2 računara,pa ću ovako da ne otvaram 2 teme.Prvi je ovaj HP compaq na koji sam danas pokušao da stavim dodatni ATA HDD od 40GB.U biosu ga prepoznaje kao da ima 176GB i računara neće da starta,zapne na onom Windows XP loading screenu.Pločaja neka HP uglavnom je Intel i915 chipset i ima već jedan Sata HDD od 80GB.
  Na drugom računaru je problem što miš jednostavno u po frke stane i neće da radi.Miš se skroz ugasi.Moram ga izvadit i ponovo stavit da bi proradio.Pritom se desi i da tastatura stane,iako numlock lampica gori,tastatura ne radi.Drugi miš ne prekida.Treći neće nikako iako su svi miševi ispravni.Nijedan od ta tri ne radi u PS2 portu samo na USB i to samo na neki.
   
 2. System_X

  System_X Aktivista

  Za problem sa prvim računarom, sve mi zvuči da je BIOS poludio, pa probaj skinuti novu verziju biosa i upgrade uradit. Za drugi računar ja mislim da imaš problem ili sa mišom ili sa operativnim sustavom, probaj instalirat novi sustav pa vidi hoce li ti se isto dešavat.
   
 3. Eukaliptus_Junior

  Eukaliptus_Junior Novi član

  Tesko da ce ploca pogresno da procita HDD ako je hdd ispravan,problem sa kompatibilnosti(prema mom iskustvu) se ogleda uglavnom u tome sto ploca ne vidi tacno velicinu diska ali tako sto ga prikazuje manjeg nego sto to jeste-u tvom slucaju podatak da se radi o 915 chipsetu totalno iskljucuje ovu opciju jer diskovi od 40 GB su bar dvije generacije ispod ovog chipseta i prilicno je nemoguce da ga cita pogresno (a cita recimo 80-ku)

  Ovo drugo mi izgleda kao ploca koja ili ne dobija struju kako treba (dakle napojna jedinica) ili je sama "pri kraju".Napojnu probaj i pregledaj kondenzatore na ploci,(pod predpostavkom naravno da ti je OS ok,nisi se igrao sa driverima ili tako nesto)

  Sretno
  :)
   
 4. esmeraldo

  esmeraldo Aktivista

  kod mene je isto se desavalo kao u ovom tvom drugom slucaju. Nabavim tastaturu i miša na USB. sada nema nikakvih problema.
   
 5. Tensai

  Tensai Aktivista

  Što se tiče diska to je riješeno.A to sa mišem je sasvim moguće da je do napona.Zanimljivo je da jedan od ova tri miša radi,ali kao da se ne pomijera dovoljno.Rekao bih da je do matične prije,jer je napojna malo stara(iako nije neka marka) a ploča već odavno pravi probleme.