Problem je slijedeci, kupio sam Philips DVD/RW DL Lightscribe, normalno kopira obicne cd-ove takodje bez problema i pise po lightscribe cd-ovima, problem nastaje kad hocu da kopiram DVD. Ubacim DVD (posto imam samo taj jedan przac) napravim image na HDD ali kad stavim prazan DVD medij kopiranje stane na 15% ili na 99% i izbaci poruku "Burn error" . Molim vas ako iko zna rjesenje ovog problema da mi sto prije javi. P.S. Koristim Princo dvd medije, na ranijem przacu LG-u je sve super islo.
Fabrički DVD imaju više podataka nego što može da stane na R/RW, možda da prije zapisivanja pokušaš onu opciju simulacije (znam da na neru ima)
treba ti AnyDVD za skidanje zastite a onda mozes jako lako sa CloneDVD-om (odlican transkoder) da si kopiras film. proces traje u prosjeku 30-40min.
Dakle GV kao sto rekoh, dvd film kad stavim u przac uspjesno ga kopira na hard disk ali kad stavim prazan dvd medij kopiranje dodje do 15% ili do 99% i izbaci poruku Burn error, vjerovatno je do medija koje koristim Princo iako su se dokazali kao najlosiji mediji.
Onda kao što reče B.Zero probaj druge medije i programe na DVD RW-u,ako ništa ne pomogne pokušaj vratiti u radnju. Kakv je slučaj sa CD R/RW?
To sam sve skino i iskopirao jedan sa zaštitiom (bar mislim da je imao) a dok sam htio i ostala tri filma na početku je javlja zaštitu a kad sam uključio AnyDVD išlo bi ALI treba mi Dual Layer DVD. Eh sad me interesuje koji program trebam skinuti da bih recimo sabio jedan film koji ne stane na obični DVD te ga vjerovatno taj program stavlja na disk sabijenog pa ga tek kasnije stavim na DVD. Slobodno stavljajte bilo kakve prijedlo jer mi se nedaju pare za DL DVD-ove kad mogu proći sa malo lošijom kavalitetom Hvala.
Pa CloneDVD ima transkoder u sebi pomocu kojeg original dvd9 diskovi stanu na dvd5. Usput izbacis sve audio zapise osim engleskog, nepotrebne titlove, spec. dodatke i komentare, i na kraju dobijes film koji se gotovo ne moze razlikovati od originala po kvaliteti zvuka i slike. Evo ti step-by-step obasnjenje: http://www.dvd-guides.com/content/view/15/59/
CloneDVD ti je definitivno najbolje rješenje. Ja ga koristim u kombinaciji s Fuji DVD-R diskovima i do sad nisam uspio iskopirati samo Hitch-a. BTW ako imaš verziju 3.6.10 a treba ti serijski reci.
Nema potreb za serijski, svaki put kad skinem novu verziju pokrenem auto patcher i više ne zahtijeva kupovinu.
ej,i ja sam imao jedno vrijeme problema sa origigi dvd-ovima,pa sam morao nabaviti taj AnyDVD zajedno s clone cd-om jer s alcoholom nisam uspio prevazici zastiti,no to fercera odlicno(P.S.Prvo sam iskopirao Star Wars Episode2 :wink: )
Osim navedenih programa probaj DVD Shrink 3.2,free je,skida sve moguce i nemoguce zastite,ostavlja ti mogucnost da DVD sa preko 5 GB (znaci DL-ovi i sl.) reduciras na 4.7 uz izbacivanje nekih gluposti,kao npr. titlovi za poljski jezik i sl., podrsku za razne audio modove i da malo smanjis video kompresiju filma za nekih 10 % sto se golim okom tesko vidi,a otprilike ti ustedi do 2GB. Naravno,kad to sve odradis, kompatibilan je s Nerom,onda ga i zaprzis. Nije los ni DVD Decrypter. Uglavnom to su programcici koji sasvim korektno i pouzdano rade svoj posao,a nisu pretjerano komplikovani. Na ovoj stranici http://livada.pondi.hr/index1.htm imas i tutorijal za rad sa DVD Shrinkom,detaljno obradjen. :wink: Ako ti nesto nije jasno,ostavi post.
sve to radi clonedvd2,pogotovo s tom ustedom prostora(izbacivanje subtitlova,audio komentara itd.)uz mali gubitak kvalitete