Problem sa kućištem ili kontakt .....?

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by joyjoy, Jan 6, 2012.

1. joyjoy

joyjoy Aktivista

Problem sa kućištem ili kontakt .....?

Zaista nemam ideju kako da nazovem temu ( tj problem koji me muči)... btw , MB je nova kupljena prije dva mjeseca , a problem je počeo prije par dana ; pri paljenju svijetli led(crvena-led MEM OK) na MB i neće u BIOS niti windowsi ,kad se ta led ugasi sve ide normalno! Par puta reset i nekako se "dignu" winsi i sve radi OK , danas nije moglo nikako pa sam rastavio PC i probao sve radi OK kad je rastavljen (LOL) ,kad složim u kućište neće (niti u BIOS) ,pokušao sam noviji BIOS(clear CMOS) isto (trenutno sam vratio sa USB predposljedni BIOS). Znači sve radi 100% kad je izvan kućišta , probao sam sa integrisanom grafom i isti je problem , probao sa drugom memorijom i isti problem!!! Negdje je kontakt koji pravi problem sto bi rekla moja baba !

Help

PC:
    Phenom II X4 965 BE
    Scythe Mugen 2
    Asus M5A88 V EVO ,AM3+
    G.SKILL DDR3-1333 4GB x 2
    WD Caviar Blue 1TB sata3
    WD 250GB 16MB
    Pioneer DVD.RW 215D
    Sapphire 4850 Vapor X 1GB
    CM RealPower M 520W
    Thermaltake Dokker

2. GW

GW Moderator

Ili ti ne valja procesor. :D

3. joyjoy

joyjoy Aktivista

Radi sve OK 100% kad je izvan kućišta ! CPU takođe 100% ; Da li treba sve one "radijatore" plastične od kućišta postaviti sa MoBo !!!
    Sve dijelove sam kupio po raznim prodavnicama i neznam kome da odnesem u servis !

4. joyjoy

joyjoy Aktivista

:) , proradilo je sve normalno tj sve montirao u case ! razlog je misteriozan... bitno je da radi!