Problem sa strujom ili ne!?

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by SpookyMoO, May 10, 2012.

1. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Pisem ovaj topic iako mislim da je problem definitivno sa strujom ali eto da pitam ima li neko od elektricara da zna u cemu bi mogao biti fazon.
    Naime,stan je mali(32m2) i 2 su prostorije sa 2 racunara.Jedan je ustekan preko produznog na jednom zidu a drugi takodje samo ne na istom nego kontra zidu.Sve do veceras je radilo ok ovako prikljuceno vec nekoliko dana.Ali veceras mi se 2x desilo da se oba racunara u isto vrijeme resetuju.Jaran mi elektricar kaze da je vjerovatno negdje problem oko osiguraca(btw automatska je sklopka) i da moram naci nekoga da pogleda, sto cu sutra i da uradim ako nadjem nekoga u komsiluku.
    Je li neko od vas imao slican problem i ima li neko strucan da mi pojasni sta moze biti ovdje problem?Ne vjerujem da su uticnice na istom vodu,osiguracu ili kako se to vec kaze,ali svasta je moguce.

2. System_X

System_X Aktivista

Gdje nestade moj post?

3. Tyger

Tyger Aktivista

Pad napona?

4. selvin

selvin Moderator

U moderator logu nema nista o brisanju s ove teme. Vjerovatno si ga davno napisao kad se stranica "renovirala", jer su tad nestali neki postovi.

5. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Pa ne vjerujem,p
    rimjetili bi to na sijalici da se o tome radi.Jbg na putu sam ne stigosmo jos nista provjeriti.
    Sent from my Spica using Tapatalk

6. Reventon

Reventon Veteran foruma

Oba racunara spojena na jedan produzni kabal, koji je spojen u jednu uticnicu jel tako? Onda probaj sa drugim produznim, ako bude isto onda probaj sa drugom uticnicom. Ako se isto javlja onda provjeri koliko je ampera na tom osiguracu na koji je spojena uticnica. Ako je na isti spojeno jos potrosaca onda mozda treba jaci osigurac. Jel "iskako" osigurac?

7. Tyger

Tyger Aktivista

Dva različita produžna, na dvije različite utičnice(iako je to vjerovatno isti vod).

Nije isto ponašanje kod pada napona na rasvjeti, i za računar koji je dosta osjetljiviji, dok se dešava da oba računara istovremeno se gase znači da je neki pad napona i pitanju.
    Provjeri da li je slučajno još nešto na istom vodu/osiguraču spojeno što bi moglo povući više struje, grijalica, klima ili slično.