problem sa USB-om

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by kamikaza, Jun 26, 2006.

 1. kamikaza

  kamikaza Aktivista

  poz

  Prijatelj ima "neki" flash disk radi on sve je uredu al problem je u tome sto radi samo na nekim racunarima il koliko sam ja primjetio radi samo na WINXPSP2 al nekako mi je to nelogicno jer ovaj je usb stariji
  od sp2 pa ako ko zna konkretno sta je
   
 2. Benq

  Benq Komšija

  Ista stvar se desava i kod mene imam stick od 2GB na mom racunaru ga prijavljuje kao cd-rom :S nidje veze, a kad sam bio kod jarana ja onako iz zajebancije probam stick kod njega kad gle cuda -RADI a isti mu sistem ko kod mene, ja reinstalirao sistem kod sebe ponovo nista ista stvar.. Kupio jaran prije 2-3dana u Lukavici onaj stick od 1GB i ja ga zamolio da snimi kod sebe neke pjesme i da mi donese na sticku, ponovo kod mene nece ni na jednom USB-u sve prijavljuje kao cd-rom a kod njega otvara normalno, odnio on kod moje djevojke stick kod nje isto radi i vratio se on kuci da ga pobrise heh sad ni njemu nije prijavio nista samo "no disk in drive F" :D i nemoj se roknut haha!
   
 3. GV

  GV Komšija

  Ja sam svoj uspio zamijeniti, kod mene je nastao problem nakon vađenja sticka bez prethodnog zaustavljanja na ono ''safely remove USB device'', može biti i do drivera i do mašine, na poslu mi prepozna nekad iz prve, a nekada i iz 3 pa opet pomislim da se pokvario, kući uvijek iz prve. Najvjerovatnije je u pitanju kvaliteta samog sticka, gledaš da prođeš što jeftinije za što veći kapacitet smeće proizvode prodaju pod cijenu kvalitetnih. Čisto radi informacije MP4 pleyer sa FM radiom, 512 MB, punjivom baterijom izgleda ako I-Pod 30 $ fabrička cijena:
  http://www.slibe.com/image/abed7f4d-mp3_jpg/