Problem sa usb portovima

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by Benq, Jan 10, 2014.

1. Benq

Benq Komšija

Kod komsinice je brendirani HP racunar , malo desktop kuciste , u pocetku je sve radilo kako treba , usb portovi funkcionisali , sve ok. Prije par dana me zove da joj instaliram sistem nanovo jer ima nekih virusa , uradim ja reinstalaciju , stavim stick da instaliram programe , kad ono "usb device not recognized" :shock: , pokusam u druge portove , opet ista poruka , probam neki drugi stik , opet nece. Mis i tastatura su na usb portu , iskljucim mis , ukljucim stick , ponovo ista poruka , vratim mis u usb , radi normalno. Pokusavao sam mis ukljucit u neki drugi usb port ali ista poruka , nece da cuje.. cak ni front usb ne radi. Sta moze biti i ima li lijeka ?

Da napomenem da sam nakon instalacije XP-a instalirao i chipset i sve drivere regularno , cak i driver za usb , ali nece ni jedan uredjaj da ocita..

2. dino73n

dino73n Veteran foruma

cmos clear za pocetak.

3. Benq

Benq Komšija

Eh nisam clear cmos uradio , samo sam bios vratio na default postavke , a ni baterija na ploci ne valja , cim iskljucis racunar iz struje , moras ponovo stimat datum/vrijeme i slicno.

4. dmr

dmr Veteran foruma

onda svaki puta uradi clear cmos :)

5. Benq

Benq Komšija

Nista ni od clear cmos-a , zamijenio bateriju , probao opet i nista. Instalirao windows 7 i usb portovi proradili , na XP nece nikako :)