Problem sa WLAN karticom

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by Qler, Oct 19, 2015.

 1. Qler

  Qler Veteran foruma

  Ovako, ubacio sam u PC WLAN karticu, i uredno je Win7 64bit prepozna, snimim drivere, ali ne vidi ni jednu mrezu. Nista. Zamijenio sam dvije kartice misleci da je do njih, ali ocigledno nije. Znaci sve se uredno prepozna i snimi, ali ne izlista ni jednu mrezu?!

  Ima li neko neku ideju ili prijedlog?
   
 2. selvin

  selvin Moderator

  Konflikt neki vrlo vjerovatno. Pregledaj u device manageru, ukljuci i sakrivene pa vidi da nemas tu nekih uzvicnika ili da nemas duplih uredjaja kojih zapravo nemas. Probaj i uninstall kroz device manager, bez brisanja drivera, pa nek se sam uredjaj osvjezi.
   
 3. Qler

  Qler Veteran foruma

  Sve sam to haman pregledao i probao, nisam nasao rjesenje... probat cu snimiti desetku da vidim hoce li biti bolje... sedmica je na njemu, snimljena nekad kad je izasao SP1 :) za nju :)
   
 4. selvin

  selvin Moderator

  Sumnjam da je do drivera i do SP1, skinuo bi on sebi s neta svakako. Ali nesto te u sistemu zeza sigurno, reinstall ce vjerujem pomoci. Sta jos mozes probat jeste da pobrises sve alate neke dodatne/pomocne koje dolaze uz drivere od tih kartica. Oni znaju "preuzet kontrolu" nad karticom, tako da u windowsu ne mozes izlistati mreze, jedino preko njihovih alata. Znam da sam koristio davno neki Airlive utility ili kako se vec zvao.
   
 5. Qler

  Qler Veteran foruma

  Windows preko update-a ne nalazi drivere, probao sam i to. Cistio sam drivere i sa onim driver cleanerom ovdje sam nasao koji je ono dobar, zaboravio sam :) snimao sam samo drivere rucno, bez ikakvih pomocnih programa... i ja sam 99% siguran da je do sistema...
   
 6. selvin

  selvin Moderator

  Pukni format i skrati sebi muku :D Nabaaci 8.1 ako ti se ne eksperimentise sa 10-kom.
   
 7. Qler

  Qler Veteran foruma

  Ma desetka je vec ustaljena, kuci na desktopu, laptopu zeninom, na poslu na 3 racunara, na dva mobitela :) sav sam u desetki :) i ovaj racunar je od kolegice koja na poslu koristi desetku tako da je sve uniformisano.
   
 8. Qler

  Qler Veteran foruma

  U glavnom, opleo format, frisko snimio desetku, sve proradilo odmah. Nisam ni jedan drver morao snimati. I USB3.0 i wlan, i gpu, sve pici bez problema.
   
 9. selvin

  selvin Moderator

  Super :)