Pozdrav svima. E ovako, dobih danas Samsunga 225BW i čitav dan se evo mučim, ali nikako da rezoluciju naštimam. Dakle, monitor je nakačen na GeForce FX5500 (planiram uzet novu ). Kada sam ga tek prikopčao, na "Display Settings" uopšte nije bilo 1680x1050 rezolucije, najveća je bila 1280x1024. Pošto sam imao malo starije drajvere za grafu, odem na nvidijin sajt i skinem ove nove 162.18 forceware drajvere i na settings se uredno pojavi 1680x1050, ali opet belaj... Uglavnom, kada stavim na 1680x1050 rezoluciju, slika kao da ne može stati na čitav ekran, te moram mišem otići na kraj ekrana da bi se slika pomjerila u neku stranu. Isto kao da na ekranu imate sliku koja je prevelika, pa morate pomjerati gore, dole, lijevo i desno da bi ste mogli vidjeti svaki dio slike. Također slika je slabe kvalitete, sa nejasnim slovima. Stvarno ne kontam u čemu je fazon, svaka pomoć je dobrodošla... Usput da napomenem da su mi drajveri od monitora instalirani, a također iz nekog razloga monitor mi ne dozvoljava da štimam "H-Position" i "V-position" (piše "not available"). Hvala, nadam se da sam bio dovoljno jasan...
h-position i v-position, kao i h-size i v-size se moze u driverima stimati. preko kojeg konektora je prikljucen (ako je DVI mislim da neke manuelne postavke nisu dostupne)? slova su ti mutna jer nije vjerovatno ukljucen cleartype...
Bio je priključen preko digitalnog konektora... aj reko da probam preko analoga, možda će se uključiti postavke... Kad možeš vidjet čuda, čim skopčah preko analoga, samo se uključi ono "Auto" dugme, koje inače nije radilo preko DVI, i sve naštima da bolje ne može. Hvala Baha!