Pronalazenje file-ova s istim imenom

Discussion in 'Operativni sistemi, aplikacije i programiranje' started by aeRo, Dec 19, 2017.

 1. aeRo

  aeRo Komšija

  Pozz,

  Ovako - greskom sam u iTunesu prilikom editovanja ostavio po default-u polje za autora pjesme kao "Mixed", tako da mi je fakticki iTunes za cca. 1,200 traka postavio "Mixed" kao autora. Bukvalno, kada otvorim Music na iPhone-u, prvo sto vidim je Mixed a ne naziv pjesme.

  E sada, posto tu playlist-u imam sacuvanu u jednom folderu, a iste te pjesme razbacane po kompu sa originalnim tagovima, interesuje me da li postoji neki software ili moze li se to nekom komandom u Windows-u odraditi, da selektujem sve file-ove iz tog foldera te pronadjem one sa istim imenom, odnosno duplikate. Kontam da mi je to najbezbolniji nacin da sredim ovo sranje, rucno editovanje se nikako ne isplati. A ni default opcija za trazenje duplikata mi nije primamljiva jer imam hiljade i hiljade pjesama a meni su potrebni duplikati od "samo" tih 1,200.

  Ako neko ima neko pametnije rjesenje, bio bi jako zahvalan!
   
 2. Ninja

  Ninja Komšija

  Ima i maksuz softvera za to (bingaj find duplicate files), a moze i CCleaner.
   
 3. aeRo

  aeRo Komšija

  Ne treba mi klasicni "duplicate file finder"... skinuo sam sinoc neki, ne znam napamet ime, ali nema opciju koju sam trazio. Kao sto rekoh, imam 10k pjesama na disku, meni treba software koji ce mi omoguciti da oznacim u iTunes folderu ovih 1,200 koje drzim na iPhoneu i nadje samo njihove duplikate. Ili eventualno software koji moze traziti duplikate prema nekoj listi u .txt file i sl.
   
 4. hmudd

  hmudd Novi član

 5. aeRo

  aeRo Komšija

  Hvala druze na sugestiji ali treba mi nesto za Windows okruzenje...
   
 6. selvin

  selvin Moderator

  Treba ti da nadjes gdje se nalaze na disku i da uzmes taj original sa diska (sa istim imenom fajla, ali originalnim imenom autora?) i prepises taj fajl u iTunes folderu?

  Evo ti ps skripta koja ce ti naci sve fajlove koji imaju ime fajla definisano u filenames.txt, i kopirati taj fajl u neki folder po tvojoj zelji. Mozes direktno u taj iTunes folder, ali mozda bolje negdje drugo, pa onda ako bude sve ok kopiraj to rucno u iTunes folder.

  A kako ces generisati taj filenames.txt ne znam, jer ne znam kako skontati koji fajl trebas replace. Mozda se moze i za to skripta napisat, da procita nekako Author podatak iz fajla...

  Drugi odgovor:
  https://superuser.com/questions/920...-files-by-filename-and-copy-them-into-a-folde

  Snimi kao nesto.ps, izmijeni destination i source folder i pokreni kroz powershell. Ako budes imao kakvih problema javi. Probaj prvo sa jednim fajlom, ako ga nadje i kopira gdje treba, onda pukni cijelu listu :)
   
  Last edited: Dec 21, 2017
 7. aeRo

  aeRo Komšija

  Hvala Selvine prijatelju, testiram preko vikenda pa se javim. Ako uspije imas pivu od mene :D