PS2, gdje kupiti?

Discussion in 'Konzole i igre za konzole' started by Anonymous, Jun 23, 2005.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Kako se bliži rođendan moga sina htio bih mu kupiti PS2, e sada vas ja pitam kakva su vaša iskustva sa lokalnim prodavcima, koja je konzola bolja, ona stara velika ili nova mala? Vidio sam na Malti kod veterine (žuta zgrada jugokomerca) PS2 mali, cijena ispod 400 KM sa ugrađenim čipom i njihova garancija godinu dana. Imam još jednu ponudu za sličnu cijenu od jednog lokalnog dilera (čuveni Ni..) pa bih želio čuti vaša cijenjena mišljenja.

  Hvala!
   
 2. syss

  syss Veteran foruma

  mislim da se radi o istoj stvar, ali drugačije zapakiranoj... ima tu više experta za konzole, pa ćete morati malo pričekat :wink:

  welocome na forum!
   
 3. ming

  ming Veteran foruma

  Guru Iron Maiden zna najbolju lokaciju :idea:
   
 4. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  Ovako. Kao prvo pozdrav i dobrodosao na forum. Ja bih MobilMediu (bivsi Jugokomerc) izbjegavao zato sto im ljudi cesto vrse reklamaciju PS2 na racun chipa i izgorenog lasera. Iako ne ugradjuje vrhunske chipove, ja bih otisao kod gosp. Nine dole na Otes i uzeo stariji srebrni model PS2 (model 50004 odn. V10). Dakle ako sredstva dopustaju ovako bi bio idealan poklon - PS2 V10, dodatni Dual Shock 2 gamepad, Memory Kartica 8MB (sve normalno original Sony), i na kraju gotovo pa obavezno bi bilo uzeti RGB kabl koji kosta 15KM a zamijenio bi one lose kompozitne kablove koji dodju uz PS2 a slika je nekih 40-50% cistija sa jacim bojama (a sina nece boliti glava od treperave slike). I na kraju ako nemate dvd player u kuci, bilo bi zgodno uzeti i Sonyjev daljinski za PS2 zbog ugodnijeg gledanja filmova. U slucaju da nema modela 50004, moze se uzeti i model 70004 (tanki model odnosno PStwo), mada bi ja isao na ovaj prvi. A ako mu se i prijatelji vole igrati, tu je i MultiTap za 4 igraca (prvo ovo ostalo, a onda MultiTap). To bi ukratko bilo to, a pored konzole i perferija, lijepo bi bilo uzeti koju igru iz nekoliko razlicitih zanrova da ima pred necim da gubi vrijeme. Ako se odlucite za kupovinu javite se ovdje da skontamo koje bi jos eventualno igre uzeli. Potrudio sam se da budem jasan pa ako bude problema javite se ponovo. Pozdrav.
   
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  Hvala na iscrpnom odgovoru, ma i ja sam kontao da je bolje kod Nine jer imam neku ''vezu'' . Što se tiče igrica to nije problem jer redovno kupujemo PC Play i ostalu ''stručnu'' literaturu, a ima i 70-tak diskova od PSX, od toga pola ne odigranih do kraja. Reci mi da li se mogu koristiti memorijske kartice i gamepadovi od jedinice na dvici?
   
 6. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  Memory kartice i gamepadi sa "jedinice" ce raditi na PS2 ali samo sa starim PSone igrama. Neke PS2 igre podrzavaju stare gamepade, ali vecina koristi "pressure sensitive" mogucnosti dual shock 2 kontrolera tako da se cudno ponasaju nove igre + stari gamepad. PC Play izbjegavati ako su u pitanju igre za konzole. U tom slucaju moze posluziti Gameplay casopis ili http://www.ign.com ili http://www.gamespot.com stranice.
  I jedna bitna stvar - provjeriti da li dobro rade i PAL i NTSC igre sa jedinice na dvojki, jer kod mene se javlja problem da fali pola ekrana na NTSC igrama sa PSone-a.
   
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  Odgovor više nego iscrpan.

  Hvala!
   
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  Živio,

  možeš li mi reći gdje naći Nina - ja sam nov u ovom.

  Zec
   
 9. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  061/138414 pa se dogovorite kako, sta i gdje i koliko.