PS2 i PS3 problem

Discussion in 'Konzole i igre za konzole' started by Tyger, Jun 4, 2009.

 1. Tyger

  Tyger Aktivista

  Zanima me da li se ikako moze igrica za PS3 ubaciti na njegov disk da se direktno pokrece sa njega znaci da nema potrebe svaki put ubacivati PES2009 BR disk, odnosno da se u biti napravi image igrice i da se loada sa diska. Nije u pitanju piraterija u bilo kojem smislu (u pitanju je igraonica) imamo 4 PS3 i svaki puta moramo nositi disk i joisticke pa rekoh da malo olaksam posao.


  Pitanje vezano za PS2 je da li mi neko moze objasniti kako pachovati igricu, znaci da li bi se ikako mogao save file sa Memory kartice prebaciti ili direktno implementirati na chip(takoder je vezano za igraonu)??

  Unaprijed hvala
   
 2. ColdFire

  ColdFire Overclocker

  za to drugo , ima vec negdje Baha je meni i jos nekome objasnjavao :)
  prvo ne , ali opet cekaj Bahu :D
   
 3. Tyger

  Tyger Aktivista

  OK hvala potrazit cu jos malo po forumu...
   
 4. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  To prvo ne, jer iako developeri omoguce kompletnu instalaciju, zbog sigurnosnih razloga se mora ubacivati disk. Ako se neka igra pojavi na PSN-u kao full download (Burnout Paradise npr. onda se moze igrati i bez fizickog medija) Ne moras ni spominjati pirateriju jer "piraterija" i "ps3" ne mogu u istu recenicu. :wink:
  Za patchovanje "sokera" na PS2 (vjerujem da ti to treba) nisam bas siguran kako se radi, posto mi to nikada nije trebalo te nisam ni radio. Nisam doduse bas najbolje ni razumio pitanje, pa mozda da malo preciznije objasnis...
   
 5. Tyger

  Tyger Aktivista

  Bas sam na to mislio, da patchujem PES, kako se radi i sta sve treba za to?
   
 6. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma