Savjet za kupovinu playstation 3

Discussion in 'Konzole i igre za konzole' started by Gogeta, Jan 13, 2008.

 1. Gogeta

  Gogeta Aktivista

  Namjeravam da kupim ps 3 polovnu od jednog lika, mozete li reci na sta bih trebao da obratim paznju, koje kablove treba imati i to.. Ona od 60GB je verzija i dodju 2 dzojstika i par igri i garanciju ima. Cijena je 1000KM i jel puno to za polovnjaka ??
   
 2. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  mnogo je to. spusti barem za 100KM. s njim standardno dobijes najgore kablove - one kompozitne, tako da ces morati uzeti barem scart ako nemas hdtv. posto je friska stvarka, nema tu mnogo stvari na koje moras paziti osim na bluray laser, da radi bez problema, bez trzanja itd. nadam se da ga nije puno "vozio" jer su evropski modeli svakako losije kvalitete od americkih i japanskih.
  kad/ako ti brzo dosade igre, javi se, ja bih uzeo obje...
   
 3. Gogeta

  Gogeta Aktivista

  Uzeo sam ovaj ps3, dobio 2 igre Motor storm i Resistance fall of man, od kablova sam dobio kompozitni, onaj scart adapter i hdmi.
  Garancija je godina i po.... Sad posto mi tv nema hdmi, na koji mi je najbolje prikljucit, na kompozitni ili da stavim to u onaj scart adapter, ne znam hocel to isto biti. Kolko je bolji s-video od navedenog ili mozda da RGB kabal da uzmem i kolko bi to kostalo?
   
 4. syss

  syss Veteran foruma

  kupi rgb scart.
   
 5. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  imas li komponentni ulaz? ako ne, onda ti je scart rgb nabolja varijanta. svideo je losiji jer je to jos uvijek u principu kompozitni signal. kosta 10KM maksimalno...
   
 6. Gogeta

  Gogeta Aktivista

  Gdje se ima uzeti taj kabal, u electronic centru ? A televizija ima ono da se stavi direktno RGB, valjda je to komponentni ulaz.
   
 7. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  ovo je komponentni kabl:
  [​IMG]
  znaci treba ti 5 rca ulaza na tv-u...

  a scart rgb kabl imas uzeti u gmc-u kod formela...
   
 8. Gogeta

  Gogeta Aktivista

  Imam tih 5 rca ulaza na tv-u, znaci samo to uzmem ne treba mi scart....Kolko je to para i jel i to ima u gmc-u ?
   
 9. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  da, samo to uzmi, i imas najbolji analogni signal za ps2/ps3. e sad je problem gdje ga naci, u gmc-u se mogu kladiti da ga nemaju (ali nazovi i pitaj, mozda ga mogu nabaviti). ja sam svoj morao dovlaciti iz Amerike. a ako ga nadjes ocekuj cijenu od 30-40KM. u Beogradu se ima uzeti, pa ako nekog imas da ti posalje, bilo bi dobro...
   
 10. Gogeta

  Gogeta Aktivista

  Evo danas bio u gmc-u i kazu da nemaju, imaju kao samo s-video i onaj kompozitni... Ne znam gdje bi taj komponentni mogao nabaviti a i poskup je, a koliko bi ovaj scart rgb (valjda) bolji bio od ovog kompozitnog sto imam trenutno i kolko je losiji od komponentnog RGB :roll:
   

  Attached Files:

 11. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  razlika izmedju kompozitnog i scart rgb kabla je ogromna, za ne prepoznati. a razlika se isto vidi izmedju scarta i komponentnog, ali ne toliko kao u prvom slucaju. naravno sa scartom ne mozes dobiti ni 480p, a kamoli sta vise (iako ima dovoljno propusnosti, ali proizvodjaci to ne iskoristavaju).
   
 12. Raptor

  Raptor Aktivista

  Meni su nabavili komponentni za 45KM (na upit mailom - imali cak na lageru) i rekao sam ako vec imaju, neka stave u katalog. Sto su i uradili, medjutim vidim nema ga opet... :roll: