Siemens C55 i kabal

Discussion in 'Operativni sistemi, aplikacije i programiranje' started by Dzahdo, Feb 18, 2004.

 1. Dzahdo

  Dzahdo Aktivista

  Imam mobilni telefon Siemens C55 :shock: , i nedavno sam kupio kabal u prodavnici mobitela ... Eh imam jedan problem , skinuo sam VISSIE v2.9.4 i normalno puna verzija , i sad imam nekih midi melodija sa 20 kb , al problem je u tome kad komp prenosi midi melodiju na mobitel ono mi stane i nece dalje da ide kad dodje do 1 kb tj. kad zavrsi slanje 1 kb-a melodije ... probao sam sa prijateljevim Siemens M55 i sve je uredu isti kabal isti program ista melodija al njemu nije stalo na 1 kilobajtu nego se citava melodija prenijela ... Mozda sam glupo napisao ali ako neko zna problem molim da odgovori :!: :!: :!:
   
 2. dj_vux

  dj_vux Aktivista

  Care, ono sto tebi treba je "Siemens Data Exchange" softver koji je do prije mjesec-dva mogao skinuti sa Siemensovih stranica, sad je doduse zamijenjen nekakvim "Data Suite" programom koji je puuuuno veci od ovog.

  Uglavnom, ja koristim zadnju verziju (2.6. nesto, ne znam tacno) i radi bez problema sa C55 i M55. Kad instaliras program, dobices prikazan telefon kao jos jedan disk u exploreru, pa mozes melodije, igre i slicice prebacivati kao fajlove sa diska na disk.

  Eto, nadam se da sam bio od pomoci ;)
   
 3. Dzahdo

  Dzahdo Aktivista

  Hvala . A mozes li mi dati web stranicu tog programa ili gdje ga mogu skinut ??!
   
 4. dj_vux

  dj_vux Aktivista

 5. Dzahdo

  Dzahdo Aktivista

 6. Lamagician

  Lamagician Komšija

  provjereno radi.
   
 7. Lamagician

  Lamagician Komšija

  provjereno radi.
   
 8. Dzahdo

  Dzahdo Aktivista

  evo sam skinuo taj program i sad kad spojim i u my computeru udjem u ono Mobile pojavi se nesta i pise da racuner i mobitel nisu spojeni ... kabal je onaj kockasti neznam objasniti nesta Com Port 1 uglavnom , nije usb niti onaj okrugli , pa neznam kako cu to namjestit ... sve sam fino uradio kako mi u readmeu pise al mi se to pojavi !!! :(
   
 9. Lamagician

  Lamagician Komšija

  Vala ja na svom C62 samo ukljucio kabl (na COM port) i ostalo je sve softver uradio...mozda ti nije kabl ok? Nesto ne valja :D .
   
 10. Dzahdo

  Dzahdo Aktivista

  moze bit ... djaba davo na kabal 30 km
   
 11. Lamagician

  Lamagician Komšija

  ccc, ja za svoj 15 KM na pijaci :D .
   
 12. Dzahdo

  Dzahdo Aktivista