Sta uzeti...

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by AMD, Feb 2, 2006.

1. AMD

AMD Novi član

Intel Pentium 4 3.0 64bit...
    Asus P4AD2--delux.....itd

ili

AMD 3000+64bit 1.8Ghz :(
    Asus Nforc4....neku

PARE NISU PROBLEM....stvarno me interesuje sta je boljee od ovoga,nezelim neki 3500+ ili 3.8.....

2. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

ako pare nisu problem onda neki FX60 i odgovarajuca ploca za sitnih 1500EUR. intel zasad ni pod razno...

3. Ace_

Ace_ Aktivista

sto si stavio tuzni smajlic pored 1,8GHz (palis se na gigahertze :)
    taj Athlon dere tog pentiuma i na 1.8GHz i ako je Venice jezgra onda ces ga dobro moci clocknuti

4. Dog_Father

Dog_Father Moderator

AMDjeca definitivno

5. GV

GV Komšija

Obavezno ploču sa podrškom za dual procesore da ne bi zažalio za godinu dana, obrati pažnju da je najnoviji bios inače ćeš ga morati fleširati!

6. ming

ming Veteran foruma

Bling Bling again,

Intel i 64bita (to ti je kao sirnica sa marmeladom), ne povaljuj se toliku lovu u plocu (deluxe).

Pogotovo DC ploce koje kostaju haman duplo.

Uzmi fino A64 E4 i uzivaj u blagodatima tisine i 64 bit ekstenzija.

BTW 6xx serija koja je donjela 2mb kesa ima podignute latencije L2 memorije sa CL 2,5 na 3,0 sto dobro sakati performanse.

7. BLUE-SKY™

BLUE-SKY™ Aktivista

Kao što većina kolega kažu AMD64 3000+.Nažalost E3 revizija se više ne proizvodi nego E4 ali i oni su dobri klokeri.Što se tiče ploče gledaj malo u budućnost pa uzmi ploču sa pc-x utorom naravno nforce4 čipset,e sad koju ćeš ploču to ovisi o dubini tvog džepa i osobnog ukusa.Da li ćeš uzeti Asusovu,Dfi,Epox ili neku drugu ploču to je stvar osbnog ukusa(razmišljanja) o pločama.Moja preporuka je Asus...e sad naravno ti sam odlučuješ što ćeš dalje... :smt023

8. Shenron

Shenron Komšija

9. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

10. postal dude

postal dude Aktivista

oj ASSus
    uzmes dfi lp nf4
    amd 3200+
    i ostalo po zelji 2GB rama ...

11. 3125

3125 Komšija

ako pare nisu problem napravio sam ti predracun na alienware-u
    $21,931.00 as low as $658/mo.

sica ako uzmes u obzir da ces dobiti i podlosku za misa i star wars kuciste :mrgreen:

12. Shenron

Shenron Komšija

Alienware...glupost...platis vise nego sto treba za neke fancy i totalno glupe stvari.
    Al ipak to je samo moje misljenje...ne volim ta kucista tipa SW ili neke grdosije koje izgledaju glupo i svijetle ko .... neam pojma...

13. FearLess

FearLess Aktivista

Uzmi AMD

Ako pare nisu problem uzmi ovo dole
    Your Total
    $24,199.00
    as low as $726/mo.*

14. Blackmore

Blackmore Aktivista

Jesi li stvarno mislio da covjek da 1500 evra za plocu ili si slucajno dodao jos jednu nulu. Za te pare moze se uzeti cijeli racunar, i to zvijer u poredjenju na neku sadasnju standardnu konfiguraciju.

15. GV

GV Komšija

Ako pare nisu problem uzmi ovo dole
    Your Total
    $24,199.00
    as low as $726/mo.*[/quote]

Za ove pare bolje kupi stan i 2000 KM za računar

16. Qler

Qler Veteran foruma

e sad, imam i ja problem. ovu moju kantu je odaavno nagrizao zub vremena :) :x i sad nesto kontam da je vakat da se ponovim. samo mi treba proc i ploca. amd athlon 3200+ posto vidim da nigdje vise nema 3000+ :( i ploca neka. meni pare jesu problem a i nije mi sad bitno jel neka maticna ultra super mega giga. znaci da je stabilna, da kad jednom sve na nju postavim da radi. ne mora biti za dual proc. i da je agp. ima li ko kakav konkretan prijedlog za sto manje para....

17. Qler

Qler Veteran foruma

ma imam gfaicku, ova u sigu. sve cu ovo ostaviti samo proc i plocu. pa nekad kasnije ostalo mijenjati... znaci da ne racunam ispod 5 glava? :roll:

18. Qler

Qler Veteran foruma

hebo majku.... dajte par parova onako sigurica :) da to skupim :)

19. Qler

Qler Veteran foruma

ma nemam love za novi, sa starim ne mogu da se svadjam oko kupovine novog, tako da mi je ovo jedini nacin da nesto popravim. razmisljao sam sad da uzmem jos 512MB RAM-a, ali mi se ne isplati, mislim da necu ni osjetiti jer je proc karina...

20. Qler

Qler Veteran foruma

ma ne znam sta mi sve moze na ovu maticnu... 478 socket i jel sad moze svaki proc 478 soc na nju?