Stvarna dužina razgovora kod SE i Samsung mobitela?

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by MadbaLL, Jul 23, 2008.

1. MadbaLL

MadbaLL Overclocker

zna li neko koji se kodovi ukucaju kad hoću da provjerim stvarnu dužinu svih razgovora kod sony ericsson i samsung mobitela?

2. NAILS

NAILS Moderator

>*<<*<* je za SE ( < - lijevo... > - desno)

Sve ti to pada u vodu ako je flesovan. Ima fotra i da se sazna za flesovanje ali sam zaboravio tacno. Znaci kada provjeravas verziju softwera imaju one specifikacije camera drive itd itd. E tu ima kao neki serijski br.. ako je 0000001 onda je flesovan. Nesto tako, ne drzi me zarijec.

3. MadbaLL

MadbaLL Overclocker

e hvala ti... da, ima onaj dio gdje piše kao verzija softvera... mislio sam da flešovanje ne utiče na broj trajanja ukupnih razgovora, jer mnogi stavljaju najnoviji softver na te telefone...

4. NAILS

NAILS Moderator

Moram priznati da ne znam dal update kao update na noviju verziju utice ali 1000000% brise samo flesovanje telefona. Znaci ne nadogradnja nego samo mrtvo ubacivanje bilo koje verzije sw, stare-nove brise na nulu brojac.

Za ono sam malo cackao, ako pise CDA 000000/xx 100% je cackan, nesto mjenjano i slicno. Ako z nastavku pise 1EOW onda je sigurno ubacivan neki od jezika koji nije namjenjen za taj telefon.

Opet kazem, nemoj me drzati za rijec, nisam siguran jel ovo (CDA 000000/xx, 1EOW ) kod svih SE telefona ali jeste za vecinu.

A za flesovanje budi siguran da brise brojac.

5. MadbaLL

MadbaLL Overclocker

ako sam te dobro shvatio, nadogradnja softvera na noviju verziju se može vršiti i bez flešovanja? a koja je onda svrha flešovanja? i može li flešovanje na neki način "zeznuti" mob? hvala unaprijed.

6. NAILS

NAILS Moderator

Update ustvari jeste flesovanje, flesovanje je mjenjanje softwerra. Kda radis update onda radis na naj noviju verziju. A kada se samo flesovanje, onda se misli na ubacivanje bilo koje verzije sw. Znaci kada uradis upade dobijes sam novu verziju sw, a kada uradis "rucno" flesovanje onda ubacujes koju hoces verziju sw, ubacujes zeljeni patch i slicno.

Recimo malo ljudi zna, ali za SE telefone postoje i Elfovi. To su takozvani "fajlovi" koji na telefonu prave opciju vise. Recimo imas elfove za temperaturu, pa na samom infu pokazuje koliko je stepeni:

..onda imaju elfovi za mjenjanje izgleda ili komplet ukidanja pokazivaca baterije i signala mreze, elfovi za zakljucavanje pojedinih opcija kombinacijom tipki, elfovi za pokazivanje sekundi kod sata, elfovi za print screen desktopa telefona itd itd itd

Znam da nema veze puno s tvojim pitanjem ali kada radis update onda ti samo treba neki od SE softwera za update telefona i gotovo, a za samo "rucno" flesovanje ti treba sam vertzija sw koju hoces ubaciti, razni driveri telefona (recimo camera drive, sound drive itd itd..) i flesovanj radi pomocu XS+ V1.68 i patch-ovanje pomocu jdflasher, setool ili nekog drugog programa za flash...

Dosta sam ispao iz tog fazona jer sada imam n80. Jako puno ima mogucnosti i zezancija sa SE telefonim,a pa kome nije mrsko neka se zeza. Recimo ljudi naj normalnije redovno ubacuju camera drivere za k800, k850 i slicne telefone.. slike su fenomenalne.

7. MadbaLL

MadbaLL Overclocker

da, čitao sam da masa raje ubacuje te drajvere za kameru... a jel flešovanje može na bilo koji način zeznuti mob, u smislu da uzrokuje neke probleme nakon toga?

8. NAILS

NAILS Moderator

Mozes ubiti telefon. Mrtav ono bas da ga samo mozes baciti. Jako rjetko se desaje ali desise na svakom telefonu ne samo SE. Naj cesci uzrok jeste slaba baterija, nije do kraja napunjena... telefon se ugasi u pola flesovanja i poslije ga mozes hiti kroz prozor.

Jednako se moze ubiti i kada radis update i kada radis flesovanje. Samo ..kada radis update kao sto rece, tvoje je sam oda ga skopcas, pratis uputstva, sam uradi update i to je to. A kada ga flesujes, moras posebno imati neke drivere, neke fajlove, posebno verziju softwera itd itd. Recim zna se desiti da se jako lose telefon flesuje.. pa ne radi kamera, ne mozes uspostaviti vezu itd itd..

Ako je pogresno flesovan onda nije strasno, ali kada se telefon ubije.. onda je stvarno mrtav.