Pozdrav ekipa, treba mi mala pomoć, Nabavio sam si si novo kućište MS Titan II Pro sa kojim sa jako zadovoljan. Kaže @Ibrica preporuči me raji na HWB, eto preporučio, sljedeći put imam popust! Naime, ne uspjevam da podesim ove A-RGB ventilatore da mi rade na "Custom" profilu. U BIOS-u podesim brzine obrtaja prema određenim temperaturama. Na Profilu sam odabrao PWM mode i a čudno mi je što se ne učitava RPM. Kada spasim postavke BIOS-a i restartujem komp, ventilatori koji su na modulu nastave raditi na 100%. Ploča je Asrock B450M Pro4. Pored RGB ventilatora koji dođu uz kućište imam dodatno zakačena dva 140 mm na vrhu koji izbacuju topli zrak. Postavka PIN-ova je sljedeća: CPU_FAN - zakačen AMD Wraith Prism LED (radi normalno, učitava RPM sa "Custom" profilom) CPU_FAN2/WP - zakačen modul kućišta na kojem su spojena 3 RGB ventilatora 4-PIN, ne učitava RPM CHA_FAN1/WP - prazno CHA_FAN2/WP - zakačen Cooler Master 140 mm ventilator 3-PIN (radi normalno, učitava RPM sa "Custom" profilom) CHA_FAN3/WP - zakačen Cooler Master 140 mm ventilator 3-PIN (radi normalno, učitava RPM sa "Custom" profilom) Da li ima veze što idu preko modula? Neki savijet? PS: Ako admi može korigovati ovaj naslov, prebrzo sam kliknuo na objavu. Hvala
Ima, koliko znam ne možeš imati PWM kontrolu preko splittera/modula. Ako u bios-u postoji DC kontrola ventilatora onda koristi to.