tona pitanja

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by hurmash1ca, Feb 2, 2006.

 1. hurmash1ca

  hurmash1ca Moderator

  a kako doc do BIOSa :mrgreen: njubina sam, ona najobicnija :mrgreen:
   
 2. Dog_Father

  Dog_Father Moderator

  Ako ne znas uci u bios, onda definitivno ne trebas clockati. :wink:
   
 3. hurmash1ca

  hurmash1ca Moderator

  do kolko sta trebam da dignem. default FSB mi je 100 Mhz, znaci da je mnozitelj 20. Za voltazu nisam gledo, pa kolko sta trebam (mogu podici) ???
   
 4. brandnew_loser

  brandnew_loser Aktivista

  Aliasing na engleskom znaci: The appearance of jagged distortions in curves and diagonal lines in computer graphics because the resolution is limited or diminished. Ako to razumijes, onda samo dodas anti i eto ti odgovora na 4. ptianje. :p
   
 5. hurmash1ca

  hurmash1ca Moderator

  super! clocko sam ga na 2,4 Ghz i super radi.

  hvala fearless :mrgreen:
   
 6. Stormbringer

  Stormbringer Aktivista

  Jedino sto mozes da klokujes iz windowsa je graficka kartica, promjenu mnozitelja,magistrale, napona procesora, memorije i chipseta radis (koliko ja znam) iz BIOS-a. :wink: Na netu imas tonu uputstava za to i jedino ako si blentav ne mozes to uraditi! Pitanje je samo da li ti je to potrebno. :roll:
   
 7. hurmash1ca

  hurmash1ca Moderator

  ma clocko sam ga sa 2 Ghz na 2,4 Ghz. Stara temperatura je bila 51 sa opterecenjem , a sad je 55. ma radi super. uletio u BIOS, malo ceprko i to. ma jednostavno pravo. poveco FSB i alajhmanet :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
   
 8. SamiRX-8

  SamiRX-8 Komšija

  Trebao si malo i memoriju podići, i ja sam prije dizao FSB i time nisam ništa postigao. Sad kako sam digao memoriju okidam 5000 mb/s u brzini čitanja iz memorije u everestu. Skini everest pa nam reci kolika je brzina kod tebe sa clockanim pa onda vrati na default i ne bi trebal obiti nekih razlika.