tp-link extender wa750re problem

Discussion in 'Internet i mobilni provideri, umrežavanje' started by Shilje, May 27, 2014.

 1. Shilje

  Shilje Aktivista

  Kupio sam wireless extender tp-link WA750RE medjutim instalacija mi ne ide nikako i nakon brojnih pregleda na youtube i po googlu nisam uspio da ga stavim u funkciju,mada i nisam neki znalac sto se tice mreze ali znam slijediti upute koje sam dobio uz extender i kad ga spojim sa kompom i instaliram nista ne dobijem,nehvata mi mrezu sa mog zte modema pa bih zamolio za pomoc jer puka instalacija nepomaze sad stimanje detalja pri instalaciji neznam tako bi mi dobro dosla pomoc.
   
 2. Zeleni

  Zeleni Network Ninja

  ZTE modem je wireless ?
  Ovo je repeater, nije access point.
   
 3. joyjoy

  joyjoy Aktivista


  Imam potuno isti extender i radi perfeknto sa Wireless DLInk Dir600 , router mi je na spratu kuće a extender u prizemlju i iz njega sa ethernet kablom je spojen smart TV , i uređaji u prizemlju "hvataju" njegov signal , smartphoni ,TabletPc itd itd...

  Resetuj extender , primakni ga do tog modema/wirless routera ZTE(šta li je već , moja sestra od Bhtelecoma ima modem-wireless router sve u jednom) i pritisni wps na routeru/modemu i start na extenderu , za dvije minute ako ne i manje sve je gotovo , "povezano". Uštekaš extender u kući gdje ti paše i to je to...
   
 4. Shilje

  Shilje Aktivista

  Da zte je wireless naravno:)
  Problem je sto ja nemam wps ili qss dugme na modemu tako da nemogu tim postupkom da se sluzim na moju zalost.
   
 5. joyjoy

  joyjoy Aktivista

  E to je drugo onda , najlakše je ali ako nema wps router ideš na ovaj Method TWO , sad sam upustvo otvorio a valjda si ga dobio , znači preko Web Browsera imaš ovih 5 koraka pa brobaj , ukucaš u browser -http://tplinkextender.net......itd itd e nema trećeg načina , imaš i ovo trobleshooting , isprobaj i to !

  :roll:
   
 6. Shilje

  Shilje Aktivista

  Rjeseno,problem je sto su mi prije odprilike mjesec dana iz telecoma samo iz njima poznatih razloga resetovali modem pa tako i mrezu te promjenili password,umjesto recimo password koji je bio shilje ja moram sada da unosim shijeshilje za pass.To je bio izvor problema jer sam kucao pogresan pass prilikom instalacije,uglavnom hvala na pomoci pozz.