Nedavno sam uzeo Philips 55PUT6400 za smiješne novce. TV ima android, solidan 4k display međutim hardware koji to sve pokreće je loš totalno. Čest lip sync problem koji je trenutno nerješiv, spor odaziv u meniju, ograničen android pristup su neki od problema. Pitanje je slijedeće... Da li se može prebaciti kompletan hardware iz nekog drugog TVa u ovaj tj. da samo display ostane da se koristi? Mogu se naći odlični TV uređaji kojima je stradao display za smiješne novce. Nešto razmišljam i, sa svojim ograničenim znanjem oko ovih tehnologija, ne mogu da nađem konkretan razlog zašto ne bi radilo... Sent from my LG-H955 using Tapatalk
Re: TV hardware change Banalno pitanje, ali jesi li mu update-ovao softver putem USB-a jer često aktuelni nije dostupan preko OTA servisa.
Re: TV hardware change @Neo Update sam uradio tako što sam birao update preko interneta umjesto USBa. Ima i opcija "Search for OAD Updates" ali tu samo vrti search Edit: Upravo je završio search. Nema novih updatea @Dmr Ima ta opcija, naravno, i puno je lakša za izvesti ali mi se sviđa kad je sve integrisano u jedan uređaj Sent from my LG-H955 using Tapatalk
Re: TV hardware change Skineš update fajl od 1-2GB sa oficijelne stranice i staviš ga na FAT32 stick.
Re: TV hardware change Definitivno puno vise problema sa Androidom ima Philips nego Sony, a to me bas cudi jer su dosta ranije poceli d akoriste Android u svojim televizorima, mada svima koji misle da je spor preporucujem neki philips iz 2011-2013g pa da vidite sta je sporo.
Re: TV hardware change Stariji Philips modeli se moraju čupati iz struje dva puta dnevno da koliko-toliko rade kako treba.
Ma najviše me nervira lip sync. Zvuk ide prije slike i koliko god da sam istraživao niko nije uspio riješiti probleme. Philips se uopšte nike oglasio oko ovog problema Sent from my LG-H955 using Tapatalk
Re: TV hardware change Neće se ni oglasiti jer ih je kupio kineski TP Vision ja mislim koji nema baš dobar "track record".
Re: TV hardware change Ma philips jedino serije 7+, eventualno 6 da se u ubode... Mada i tu ima dosta sporih modela, ali su bar napredovali donekle, steta ambilighta, to mi je 'pola' televizora
Re: RE: Re: TV hardware change Mozes sam napraviti ambilight ako koristis HDMI za gledanje TV-a Kupis Raspberry Pi Zero i WS2812 led traku dosta jeftinije nego ambilight kod philipsa. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Re: TV hardware change Imam ja Philips 40pfl5507 iz 2012g sa sharp panelom smijem se kladiti da ima bolju slika sa svih izvora od 80% novih tv-a bez obzira na firmu.
Re: RE: Re: TV hardware change Mislio sam 7 seriju jer nije jeftina, skuplja je od dobrog Sony ili Samsung TV-a. Mozes ovo bolje napraviti nego na slici. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk