Ubrzavanje mašine (Windows XP)

Discussion in 'Generalna diskusija' started by forzajuve, Apr 2, 2007.

 1. forzajuve

  forzajuve Aktivista

  http://free-bj.htnet.hr/colicweb/besplatno podesavanje.html

  Sta vi mislite o ovome? Iskreno, ja licno jos nisam probavao, ali citajuci komentare onih koji jesu, izgleda da stvarno djeluje.
  ''Posjetite taj link, napravite svih 10 koraka i kompić će vam postat munja! Meni sve radi skoro duplo brže nego prije, čak i Internet veza iako imam ADSL!'' - komentar jednog od ''zrtava''.
  Eto, slucajno naletih na ovo, pa reko da podijelim ovdje sa vama... ako ko proba neka napise utiske, i ja cu cim se nakanim. :lol:
   
 2. Dog_Father

  Dog_Father Moderator

  Skini ti sebi TweakGuides Tweaking Companion sa linka ispod.


  Link
   
 3. iPlay

  iPlay Komšija

 4. StalkeRXp

  StalkeRXp Novi član

  meni iskreno sav posao tu obave TuneUp Utilities :p, taj ima nesto sto ovaj nema ??
   
 5. Dog_Father

  Dog_Father Moderator

  Nisu ovo programi. Ovo sto sam ja naevo je knjiga.
   
 6. TopniK

  TopniK Komšija

  skinuo sam...interesantno...mada mislim da su to neke nijanse i da se možda primjeti dok se radi u windowsu ali perfomanse npr. u igrama, ostaće iste.
   
 7. Dog_Father

  Dog_Father Moderator

  U osnovi, radi se o optimiziaciji operativnog sistema. Na istom siteu postoje i guideovi za optimizaciju drivera i par igara.
   
 8. AhmeT

  AhmeT Overclocker

  Da. Citava tranica je inace ekstra. Tweakova ima za sve popularne "zahtjevne" igre i redovno updateuju cim izadje novi patch. Ima i optimizacija drivera za graficku a i ova "knjiga" im je super. Neznam kolko sad ima stranica ova novija verzija al mislim da je moja ona jedna imala 170 i kusur tako da su ljudi sve detaljno objasnili. Mada treba dosta vremena odvojit za sve to. Al moze se sta i nabrzinu optimizovat. Uglavnom super stvar.