UniBind - sistemi uvezivanja dokumenata

Discussion in 'Generalna diskusija' started by apdejt, Apr 16, 2009.

1. apdejt

apdejt Overclocker

2. drdamir

drdamir Aktivista

Da, jako zgodna stvarčica. Mislim da nećeš pogriješiti.

3. apdejt

apdejt Overclocker

Vidjeo sam i ja da je zgodna stvarcica, donosio covjek u firmu da pokaze i prezentira malo ali je naletio bas u trenutku velike guzve tako da nije odrzao prezentaciju, a ja samo uzeo letak. Ono sto mene interesuje da li ga je itko imao priliku probati kuci, na poslu, vidjeti prezentaciju i sl. Ja sam gledao na youtube ali bezeze cura stavi papire u onaj omot i pritisne ljepljenje i onda ohladi i to je to. Ono sto mene zanima je li neko ukoricio 10-20 dokumenata od 20-250 stranica i koristio te dokumente, da ne bude uzmem nesto od 400-500 KM a ono ko k... malo prodrmas i ispadnu svi listovi. Ja sam zadovaljan i spiralnim uvezom ali ova stvarka bi se relativno brzo otplatila. Ono sto me jos zbunjuje koliko sam ja razumio uopste nije problem vec uvezan dokument rastaviti i dodati nove stranice tako da mi to samo od sebe vec smrdi na labavo uvezivanje ljepljenjem, al ko zna mozda su to smo moje predrasude.

4. Preska

Preska Novi član

Na poslu dnevno uvezem oko 15 do 20 dokumenata ovakvom unibind stvarcicom (nije bukvalno ista ali otprilike :D). Kada jednom uvezes neki dokument mozes ponovo nesto dodavati ili mjenjati ako imas strpljenja da pazljivo poderes korice, a ne ostetis dokument. Uvezivao sam dokumente od 5 do 150 stranica (mislim da je 150 stranica neki maximum da dokument kvalitetno uvezes i da lici na nesto). Prije nego sto uvezes dokument morat ces ga ucvrstiti klamericom jer onako kao na youtube nema sanse da uvezes a da ti listovi ne ispadaju poslije drugog listanja. Oprzit ces se barem desetak puta i opsovati jedno dvatesetak puta na dan jer nisi dobro poravnao stranice, a to si tek vidio kad si ga vec uvezao :D. Prednost je da kad pravilno uvezes, a desavace se cesce kad se malo ispraksiras, dokument izgleda super i da ti za uvezivanje treba oko 3 minute. Sad neznam tacno koliko je kostalo ovo nase cudo ali mislim da se isplati dati oko 300 KM ako ces uvezivati sluzbene dokumente za koje zelis da izgledaju profesionalno, a pogotovo neke ovjerne dokumente koje ne zelis da drugi mjenjaju bez tvog znanja. Vjeruj mi svaki pokusaj izmjene ovako uvezanog dokumenta se primjeti :D

5. apdejt

apdejt Overclocker

@ Preska, hvala na info velika

EDIT: jos jedno-dva pitanja
    Te "korice" za uvezivanje kupujes od njih ?
    Okvirno, znas li cijenu "korica" ?

6. Preska

Preska Novi član

Nemam pojma koja je cijena korica, mi ih nabavljamo od covjeka koji nam dobavlja i ostale uredske potrepstine (nije nam on prodao ovu dzavolsku napravu :D ). Sa nabavkom mislim da neces imati problema jer bi i tebi vjerovatno svaki prodavac uredskih stvarcica mogao nabaviti te korice ako mu se isplati, a za cijenu se raspitam kod dezurnog ekonoma pa ti javim ovde :D

7. apdejt

apdejt Overclocker

ok thnx velika Preska,

8. Preska

Preska Novi član

apdejt izvini zbog dugog vremena odziva :D, raspitao sam se za korice, cijena je od 0,75 do 1,00 KM po komadu (nije konacna cijena jer imamo kao neki popust). Mi uzimamo kutije po 100 korica, a unistimo otprilike svaku 15-tu :D. Ako sam ti pomogao ocekujem povlasten status u genelecu, kad budem (nedajboze) reklamirao nesto od komponenti :D. Salim se za povlasteni status, a nadam se da sam ti pomogao da odlucis.