Update problem, Samsung Galaxy S III

Discussion in 'Pametni telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by BennyBlanco, Nov 13, 2012.

 1. BennyBlanco

  BennyBlanco Novi član

  Poštovanje svim forumašima :D

  Naime prije možda mjesec dana sam kupio gore navedeni telefon preko BH Telecoma i ne mogu da uradim update Androida na Jellybean.
  Prijatelj koji ima isti telefon i prije Jellybeana je dobijao update sasvim normalno (kao npr. slajder za pozadinsko ovjetljenje koji se nalazi u onoj "roletni" i sl.) i prije 2-3 dana je sasvim normalno skinuo Jellybean preko wirelessa..
  Interesantno je i to što mi je do tog trenutka kada je on skinuo novi softver telefon prikazivao poruku da nema novih verzija sofvera dok mi sada pokazuje kako je veza sa serverom prekinuta i da probam da uradim update preko Kiesa, ali kies mi pokazuje da je trenutna verzija softvera na mom telefonu ujedno i najnovija.

  Zvao sam ljude iz BH Telecoma, ne znaju ništa i govore da zvaničnog update-a nema i da nosim telefon na servis, što je pomalo glupo jer do telefona nije 99%.
  Nije da mi novi softver treba, ali ako sam već dao 1000 maraka za telefon red je i da mogu da koristim sve opcije koje pruža

  Izvinjavam se na eventualnom pranju, unaprijed hvala :)
   
 2. PackardBell

  PackardBell Aktivista

  Pa s3 jos nena update na 4.1. Valjda to pustaju po regijama i ovisi o operateru.

  Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
   
 3. BennyBlanco

  BennyBlanco Novi član

  Kažem ti, prijatelj ima isto Galaxy S3 i uradio je update na 4.1. I to normalno preko software updatea na telefonu, nije ga flashovo i slično. Zvao sam ove iz BH Telecoma kažu da oni nemaju sa software-om ništa.
   
 4. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  Da si uzeo Nexus imao bi vec 4.2 koji je danas izasao. Ali to na stranu, to nista ne znaci sto je tvoj kolega dobio update. Ti mozes dobiti sutra, a mozes i za dva mjeseca. Zavisi od CSC-a, IMEI-a, prethodnog softvera i sl.
  Imas samo dvije opcije - da cekas, ili da sam odradis update neoficijelnim putem.
   
 5. BennyBlanco

  BennyBlanco Novi član

  OK, hvala ti puno.
  Nov sam što se tiče androida, prije sam koristio symbian, pa se ne razumijem najbolje.
  Imaš li slučajno tutorial neki kako da uradim update sam?
   
 6. Vedo

  Vedo Moderator

  Meni je prije 15ak dana sam apdejtao na 4.1.1, tako da update ima. Meni nije mobitel ni od jednog provajdera, vec je fabricki otkljucan, moze biti zato da mi je ponudio update.

  Ako zelis noviji firmware, skini Odin, idi na samfirmware.com, registruj se (free je), skini neki od najnovijih firmwarea za SGS3 i putem Odina sa 3 klika odradi upgrade.

  Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
   
 7. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  Samo prije toga provjeri da li se mijenja/gubi garancija ako to sam odradis.