USB stik

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by zdici, May 30, 2019.

1. zdici

zdici Aktivista

Jeli moguce koristiti USB stick 3.1 na centralnoj jedinici gdje ima samo USB 2.o port ? hvala

2. Reventon

Reventon Veteran foruma

Naravno, samo sto neces imati brzinu usb 3.1.

zdici likes this.
  3. dmr

dmr Veteran foruma

pa da, moralo bi biti backward kompatibilno.

zdici likes this.
  4. zdici

zdici Aktivista

Hvala vam !

5. dmr

dmr Veteran foruma

6. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ne vidim nigdje cijenu...
    Djeluje da je ok to. Brzine ok za prijenos podataka.
    Ja sam sebi narucio skoro sa Temua HP-ov 3.2 gen2 brzina...64 GB ali sam se zeznuo prilikom odabira,jer su bili i neki besplatni artikli,nisam uzeo sa duplim USBom,type A i type c,nego samo type A,mada mi i ne treba,imam drugi usb sa tim duplim ulazima ali eto,isto para a nekada je zgodno,oosebno jer noviji hardware ima type c ulaze.
    Teatirati cu brzine kada mi dodje.

dmr likes this.
  7. dmr

dmr Veteran foruma

Cijena oko 80KM za 128GB

8. igor.g

igor.g Komšija

9. zippoo

zippoo Veteran foruma

To je skupo. To sto si linkao je neka kao luksuzna,metalno kuciste pa dize cijenu duplo.
    Na Temuu imas 128 GB oko 30 KM,sve poznati brendovi...SanDisk,Kodak,HP...
    Evo ovu sam ja narucio...ne djeluje mi da je fake,ali kada dodje napraviti cu test brzine ,pa mogu okaciti i ovdje.
    1pc usb 3 2 gen 2 metal flash drive 32gb 64gb 128gb 256gb - Temu Bosnia and Herzegovina

Nedavno sam dobio uz neki uredjaj nov USB 64GB,kontam ekstra necu kupovati novi...ubacim u komp,kad vidim da je USB 2.0 hahah
    SanDisk Cruzer Blade 64 GB memorija ali spora bas za kopiranje...mislim ono,posluziti ce mi i on ali necu da se patim zbog 15-20 KM.
    Onda sam narucio ovaj HP...valjda nece biti fake kakav ,mada koliko sam upratio,tome je opala cijena totalno,slabije se to sada i koristi i prodaje,pa su i cijene nize.

10. dmr

dmr Veteran foruma

11. zippoo

zippoo Veteran foruma

12. Picoooka

Picoooka Komšija

13. Reventon

Reventon Veteran foruma

Moze i standardni sata ssd disk sa prelazom na usb, ja koristim vec godinama.

https://olx.ba/artikal/65627854
    Uz adapter dodje i prelaz sa type a na type c

Last edited: Dec 8, 2025
  14. Picoooka

Picoooka Komšija

Mozda mu treba USB stick da ga moze u dzepu ili na privjesku nositi mada i taj prelaz je odlican za malo love ko vec ima SSD Sata.

Last edited: Dec 8, 2025
    dmr likes this.
  15. zippoo

zippoo Veteran foruma

Dosao mi danas paket sa Temua i usb.
    Metalno kuciste,solidna izrada.

Testirao sam u USB 3.1 utoru,tako da su brzine ocekivane za 3.1.
    Nemam nista od hardwarea sa 3.2 USB.
    Kopiranje nekih pdfova i nije neka velika brzina...krene munjevito i padne na 10-13ak MBps

[​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

16. dmr

dmr Veteran foruma

imam ovaj adapter i uz dodatni adapter na USBC brzina padne na USB 2,0 :D

17. dmr

dmr Veteran foruma

ma ja treba mi nesto malo fensi :D

Picoooka likes this.
  18. dmr

dmr Veteran foruma

Kupio, bas je minijaturan :D Brzine odlicne read 400MB/s write 130MB/s, naravno upolovi ako se cita zapisuje duze od 2-3 minute, al do tada vec prebaci a i tada je mrak brz :D
    [​IMG] [​IMG]

Last edited: Dec 14, 2025 at 4:14 PM
    Picoooka likes this.
  19. Picoooka

Picoooka Komšija

SanDisk Extreme Pro su najbolji i nemaju nikakvih oscilacija brzine ni pri tezim prenosima datoteka.Imam Transcend JetFlash 910 128GB i ima isti problem kada se napuni keš memorija takodjer brzina pisanja trehne.

20. zippoo

zippoo Veteran foruma

U koji si USB ustekao pa si dobio write 130 MBps ?