Vezano za (kako ga mi zovemo) winBug

Discussion in 'Operativni sistemi, aplikacije i programiranje' started by Inzinjer, Aug 26, 2003.

 1. Inzinjer

  Inzinjer Aktivista

  Vidio sam onu temu ispod vezano za ovo( onaj kako ga mi zovemo Bug koji restartuje računar).Neki su rekli da je virus , neki kažu da nije.

  Naveli ste par linkova za skidanje zakrpe.Budući da ih je dole oko 5-6 koja je sad prava.Navedite i to.

  E sad neki su rekli da su skidali tu zakrpu , šta već ali da ih je pred sami kraj opet zezuno taj MSBlast i restartovao im računar prije nego što su skinuli zakrpu ili kako već da je nazovemo.


  Evo rješenja za to:

  Da vam ne objašnjavam šta je sad u pitanju , ima ga se objasniti , samo ću navesti da nije nije u pitanju nikakv virus a ni Bug.Softverski analitičari(Microsoft ) su potvrdili da je nešto skroz treće što se aktiviralo.


  E evo kako ga se riješiti bez muke.


  Odeš na 'Control Panel' pa na 'Adminstrative Tools' pa na 'Services ', i tamo ćete pronaći ' Remote procedure call (RPC) ' i kliknite na njega.Onda odete na Recovery i tu ćete vidjeti da vam je podešeno na 'Rastart the computer' ( što vam se i dešavalo , jer on sve što uradi je restartovanje računara) .Sve što reba uraditi je postaviti to na ' Take no action' i problem je riješen.Ali ne do kraja.Jer tako ste samo mu onemogućili da vam restartuje mašinu ali on je još uvijek unutra . Sada samo treba da odete na Microsoftovu stranicu i tamo nadjete zakrpe(koja će ga izbirsati sa vašeg računara) .Ne znam sad gdje je to tačno ali neka neko navede ako zna (tačnu adresu ) i eto vam rješenja.

  Ukoliko je neko već našao rješenenje za ovaj problem onda sam ja džaba ovo pisao.Al et nek se nađe.

  A imate i još jedno rješenje.Ukoliko ste naumili formatirati disk ( mada to nije neophodno ali možda iz neki drugih razloga) onda obavezno instalirajte Zone Alarm i eto vam rješenja.Najinteresantnije je gledati kako vam pokušava uletjeti u OS svakih 5 minuta...

  Uh , uh ...pozdrav.
   
 2. BeastMaster

  BeastMaster Aktivista