Video NADZOR --- mala pomoc :)

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by abasi, Jan 21, 2005.

1. abasi

abasi Aktivista

Na ovom forumu ja se javljam samo kad mi nesta treba J hehehe… :)

Vako: :D

Jedan ni prijatelj, drzi kafic, pa hoce da nabavi kameru za video nadzor, ali samo Šanka, znaci kamera ce samo da snima Šank i malo oko njega..
    Pa mene intresuje kakvu kameru mogu nabaviti za to, ne treba mi profesionalana oprema , ni neka MINI tj. Nevidljiva kamera, nesta normalno, da se vidi na zidu, da nije punoo skupa . ma znate sta ocu reci.

I intresuje me da li netko zna kako to se funkcionise, On ima kompjuter u kaficu, na kojem pusta muziku , ja to naravno mogu spojiti s njim, i jeli tesko namjesiti da ona npr SNIMA automatski na HDD, od toga kompjutera…
    Jeli to izvodivio, meni je ovo sve Spansko selo, jer sam prvi put u ovakvim vodama J

Sva INFOrmacija mi je dobro dosla, ak je neko dobro upucen molim da mi pojasni/pomogne oko nekih stvari, …

Sve sve sve sto znate na ovu temu pisite ,…

Unaprijed HVALA..

tepSIJA

p.s.
    ozbiljno hitno mi je ovo , pa to imajte na umu

2. syss

syss Veteran foruma

imaš u hr za kupi wireless kameru koja se spaja na komp i to dosta fino radi, možeš spojit više kamera na jedan komp, ima dobr mogućnosti i osnovni paket mi se čini da košta ispod 100€, što je daleko jeftinije od bilo kojeg sistema "starog kova". to sam u pc-chipu vidio prije nekog vremena.

3. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

ako kamera ima VGA rezoluciju (ili vecu) to ce jako brzo da popapa disk. a ako hoces da kodiras u neki MPEG4 format on-the-fly trebat ce jak procesor i malo vise rama. lakse nekog zaposlit da "nadgleda" :mrgreen:

4. syss

syss Veteran foruma

pa ovaj sistem i je takav da odmah kompresira jer dolazi posebna pci karta uz njega.

5. abasi

abasi Aktivista

Aha. svejedno Hvala vam, dobio sam neke ponude pa cu da razmotrim sta je najbolje, pozdrav