Virtuelizacija u paralelnim sistemima

Discussion in 'Konzole i igre za konzole' started by Belmica, Oct 28, 2009.

 1. Belmica

  Belmica Novi član

  Za zadatak imam da obradim temu koja se tice primjene virtuelizacije u paralelnim sistemima ( gdje se virtuelizacija primjenjue u paralelizmu) , zanima me da li je neko imao iskustva sa slicnim problemom i ako jeste da li je voljan da podijeli svoje iskustvo sa mnom :). Zanima me na sta se tacno trebam fokusirati te gdje mogu naci neku dodatnu literaturu?

  Unaprijed hvala :)
   
 2. AhmeT

  AhmeT Overclocker

  Imas na guglu dosta, tj sve sto ti treba. Guglaj za virtualization i parallel processing, mozes malo mozda i Amdahlov zakon i sl.. Mi smo spminjali to prosle sedmice na CITA120. Wikipedija i slicni fazoni imaju pofajn podataka, eh sad zavisi kakav rad moras napisat i dal ce bit dovoljno. Imas i link jedan sto ti poslah na PM, pa i tu vidi malo.
   
 3. Belmica

  Belmica Novi član

  Ma vec sam guglala ali nigdje ne mogu da nadjem da je neko razmatrao virtuelizaciju kroz paralelne sisteme tj. da li je to dobra tehnika za primjenjivanje u paralelizmu....ja sam vec radila jednom viruelizaciju u mrezama i o tome dosta znam ( o samoj virtuelizaciji i tehnici) ali u paralelnim sistemima ne bi bas :((((((((((......

  Hvala tebi puno :))))))))))))))))))))