"Weird" problem :S

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by k!ng™, Jun 26, 2007.

 1. k!ng™

  k!ng™ Novi član

  Imam problem sljedece (ne)prirode:

  Nekada mi se desi da kada se pokusam konektovat na regulara Net, komp uspostavi vezu sa BIHnetom, medjutim nakon 1-2 sekunde konekcija pukne. I tako u nedogled. "Solucija" je restart modema. Prije sam imao D-Linkov obicni zicni router, sad imam bezicni (takodjer D-Linkov), medjutim problem postoji na oba modema/routera. Sve sam cacko po postavkama, medjutim pravog rjesenja nisam nasao.
  Ovaj fenomen ne djeluje na Free zonu nekim cudom. Na nju se uvijek mogu "natakariti", samo mi na regulara Netu stvara problem

  Jel se ovo jos kome desavalo? Ima li ko soluciju? Ikakvu osim restarta modema, jer su mi u mrezi 4 kompa, pa mi to nikako ne odgovara.
   
 2. vnm_

  vnm_ Komšija

  ja sam imao taj fenomen kod kuce i na poslu, medjutim vec mozda 3 mjeseca mi se to vise nije desavalo...a ne sjecam se da sam ista mijenjao
   
 3. SamiRX-8

  SamiRX-8 Komšija

  I ja sam bio spojen wirelles neko vrijeme preko D-Linkovih wirelles USB adaptera, a modem imam iz pošte, Teldindus ADSL wirelles router, i dok sam tako bio spojen konekcija u CoD-u je pucala na sekundu svakih 10 minuta, i onda je sve islo normala, sada sam se vratio starim dobrim kablovima i sve je u redu :mrgreen:
   
 4. k!ng™

  k!ng™ Novi član

  Da, ali meni je i sa kablovima problem. Ne mogu se nikako konektovati (u nekim posebnim slucajevima, npr: kada se komp vrati iz standby-ja, ili npr. ako prije toga napravim u malenoj vremenskoj razlici poveci broj reconnecta (imam par programa-scripti u funkciji :mrgreen:))

  Btw. jesi uklonio onu tackicu sa monitora :D
  Pozdravi buraza :lol:
   
 5. perke

  perke Aktivista

  i meni se isto zna desiti, bez ikakvog jasnog patterna... pomaze jedino restart kompa ili modema :? kod mene je sve na kablovima... cudno je da se to desava samo na jednom kompu a na ovom drugom nije nikada, cak i kada su oba konektovana na istu konekciju
   
 6. vnm_

  vnm_ Komšija

  meni kad pukne onda pukne na svim racunarima. odnosno ako su konektovani ostanu konektovani dok ih 7h regulacija ne izbaci a onda treba restartovati modem i switch.
   
 7. perke

  perke Aktivista

  k!ng, sta bi dalje, jesi sta skonto/istrazivao?
   
 8. k!ng™

  k!ng™ Novi član

  Nista moj jarane izgleda da ce biti novi ruter uzimati, ali ovaj put nix D-Linkov :evil:
   
 9. SamiRX-8

  SamiRX-8 Komšija

  Jbg....ja govorim za wirelles, a nisam, jos stoji na monitoru :lol:

  btw. puca li vama u Tuzli, vi koji ste na ADSL-u konekcija malo cesce...prije mi nije pucala iako sam na "zivo" spojio telefonske kablove, a sada puca cesce...a mrsko mi otici da uzmem crimp tool da vidim tacno u cemu je problem kada to sve lijepo napravim... :mrgreen: