Wi-Fi problem Samsung GT-S7562

Discussion in 'Pametni telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Pionir, Jan 3, 2016.

 1. Pionir

  Pionir Overclocker

  Mobitel, koristen i dobili ga iz Njemacke, Samsung GT-S7562 , ne radi WiFi ili se ne mogu povezati na WiFi. Sve opcije ima dostupne, promjena jezika, podrzava nasu mrezu, uspostavio sam sve (pozive, sms, mms, mobilni internet radi)... Ne mogu se povezati na svoj ruter, kada kliknem na WiFi = nista, samo vrti u krug i na kraju potamni ekran i vrati na pocetni meni bez povezanog WiFi-a.

  Pokusao kucati *2767*3855# i nista, pokusao i ovo Step 1: Dial *#*#526#*#* into your phone's keypad. It will show a message "Driver Loading Successful" = nista, nema ove poruke, kao da sam pozivao nekog ko se nije javio na telefon.

  Ima li lijeka molim i hvala :) :smt006
   
 2. XTRage

  XTRage Veteran foruma

  Hard reset, ako ne pomogne onda naci stock ROM iz druge drzave i flash-ati sa odin-om.
  Ja sam neki dan flash-ao svedski stock ROM na S4 zbog onih dropbox gigabajta, wlan isto ni da cuje, vratio se odmah na custom i sve ok.
   
 3. Pionir

  Pionir Overclocker

  Drug, malo pomozi u smislu : prevedi na nas :)
  Hard reset ..ajd googlat cu malo :)

  A telefon ima sve normalno kao nasi...nas jezik ...niko nista nije flash-ao i sl...
   
 4. Pionir

  Pionir Overclocker

  Nece drug Hard Reset ... kada cuvam sve tipke, pojavi se ikona kao zuti trokut sa usklicnikom ! ... potom bi se trebao pojaviti znak androida, ali nista, samo se upali normalno...preskoci taj dio za hard reset !

  http://www.youtube.com/watch?v=l-NZSgczPlo
  Ovako sam radio i ne mogu uci u ovaj meni kao na videu ... servis ?
   
 5. hamo pipa

  hamo pipa Komšija

  Nije to bas "dio za hard reset" :)

  to je recovery iz kojeg mozes odraditi hard reset ali ti imas pristup telefonu pa hard reset mozes odraditi i iz postavki telefona, ako se sjecam kod Samsunga je Security pa ima opciju da vratis na tvornicke postavke, u biti je isto kao i ovaj hard reset na videu.

  Medjutim, ako sve odradis kako treba a ipak ne mozes uci u recovery onda je moguce da je neko ko nije znao sta radi prckao po telefonu. Probaj vratiti na fabricka podesavnja iz Postavki na telefonu pa vidi ima li napretka.
   
 6. Pionir

  Pionir Overclocker

  Da, tako radi ova opcija.
  Vratio sam na fabricke postavke (takav je telefon i dosao), instalirao je one aplikacije koje sam ja ranije deinstalirao, ali napretka nema.
  Cujem zvucnike kako krckaju, kao da pokusava uspostaviti WiFi, ali nema nista...
  Servis ?
   
 7. hamo pipa

  hamo pipa Komšija

  Ja bih prvo probao custom ROM, npr Cyanogen, pa ako i na njemu imas iste simptome servis ako ima racuna da se popravlja.
   
 8. Pionir

  Pionir Overclocker

  Nista, telefon se ne moze popraviti ni u servisu, hvala.