Pokusavam da instakiram win7 na neki laptop. Instalacija na usb-u. Bootuje uredno dodje do odabira jezika i ostalo i idem na next i pise no drivers found. Slika Odem u bios i tamo mi nema hdd-a :S Slika Odem dole na Hard Drive bbs priorities i nudi mi samo generic usb flash :S je li trebam nesto u biosu ukljuciti/iskljuciti, izludih
Vidi imas li gdje legacy boot a ne UEFI... I vidi sata da je ide nekako se zove Sent from my Huawei P10 Plus
Nemam tu opciju nigdje :/ stavio sam sata na IDE i opet nista. Kada restartujem laptop i pritisnem f8 ponudi mi safe mode i sl i odaberem start windows normally i kao pocne da loaduje stari win na njemu (windows aero blue) i ostane crn display
tebi pod boot options ne prikazuje uopste da imas HDD u laptopu de ti prvo provjeri ima li HDD u njemu ,pa onda ostalo
@zippoo, @Aldiin, ja pretpostavljam da ne vidite ovaj screen Starting Windows Aero Blue ili? @emirr, mozes li poslati screen sta ti je u bios-u pod sata configuration?
Cini mi se da sam jednom imao slicnu situaciju, a problem je bio sto je usb stick sa kojeg sam pokretao instalaciju bio usb 3.0, nabacio sam instalaciju na usb 2.0 i sve uredno proslo. Nisam bas siguran jel bio win7, ali eto. Mozes i to provjeriti da li ti je stick usb 3.0 Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
moguce da usb 3.0 pravi probleme...jer nema drivera ali ako usteka u usb 2.0 ne bi trebalo biti problema...
Ako se dobro sjecam bila je starija masina koja uopste nije imala usb 3.0 Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
ma njemu je ovdje problem sto mu bios ne detektuje HDD...vidis da ga nema u listi tamo pod first boot device ali neka proba skinuti drugu .iso. instalaciju i neka ponovi proces meni se znalo desavati da to nekada pravi problem...iako imam .iso slike instalacija koje sam skinuo sa MS stranice
Ima jedan usb3.0 port jedan 2.0 port. Nekako sam uspio pokrenuti instalaciju i izbaci mi ovo Mislio sam da ne valja instalacija na usb-u pa sam uradio novi .iso i opet ista greska
Pa dobro po ovom zadnjem ti si ustvari zapoceo instalaciju. Haman bi taj HDD trebalo pregledati u smislu ispravnosti. Vidi skini neki dijagnosticki alat koji moze boootati sa sticka pa ispitaj ispravnost diska. Mozes cak i Ubuntu, ima i on u live verziji aplikaciju Disks koja moze ispitati ispravnost HDD-a. Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
onda ti je do kompa na koji instaliras, vjerovatno do rama. Probaj izbaciti sve ram stikove a ostavi samo jedan pa probaj ponovo.