Wireless Miš Klik problem

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by D3n1s, Aug 11, 2009.

 1. D3n1s

  D3n1s Novi član

  U posljednja 2 dana dešava mi se da kada kliknem npr. neki link znači ono jedan klik neće da mi otvori već moram par puta kliknuti i tek onda hoće isto i sa folderima znači kliknem 2 puta i ništa i moram tako ponovit par puta da mi otvori ako neko zna koji je problem jer me ovo ubija :x miš je Microsoft Wireless IntelliMouse Explorer for Bluetooth sve je radilo super, koristim ovaj miš nekih 3 godine, probao sam ga na drugom računaru radi bez ovih problema, jedino što sam prije toga instalirao je novi google toolbar al sad i kad ga uninstaliram ili vratim system opet isto. Znači definitivno nije problem u hardveru miš je relativno nov baterije punim svaki treći dan al eto stvarno mi nije jasno šta je problem :cry: .
   
 2. hurmash1ca

  hurmash1ca Moderator

  Ja sam dva IntelliMouse 4.0 (koriste isto kuciste, samo je taj bezicni) sredio, jednostavno crko lijevi klik. 3 godine i relativno nov? :lol:
   
 3. selvin

  selvin Moderator

  Probas na drugom komp, ako ne radi (99% sansa), bacis ga i kupis novi :D
   
 4. hurmash1ca

  hurmash1ca Moderator

  Fol je bio sto treba vrlo jako kliknuti na kraj dugmeta prema zici da bi registrovao klik - meni je besmisleno svaki put lupati mis ko neandertalac da bi registrovao klik.
   
 5. Surveyor

  Surveyor Novi član

  Ma ako ti radi na drugom kompijuteru, miš je uredu. Vjerovatno je ovo (windows XP): otiđi na Start -> control panel -> mouse -> buttons -> Double click speed; i povuci slajder na petu tačkicu (gledajući sa desne strane). Ako ne bude to radilo, javi opet ovdje pa ćemo nešto da skontamo.
   
 6. NAILS

  NAILS Moderator

  Njemu nece da selektuje:

  Kratko-jasno, ako radi na drugom racunaru onda je stvar softwera.

  Probaj neki drugi USB izlaz, mozda to taj gubi struju il sta vec.. "zaledi" jer da miš radi - radi.
   
 7. selvin

  selvin Moderator

  U ova zadnja dva posta ste prepricali ono sto sam ja napisao na pocetku :D
   
 8. NAILS

  NAILS Moderator

  Paaa.. ti si rekao da, ako ne radi na drugom kompu, onda da ga baci a .. fino je napisao da radi na drugom racunaru... ;)
   
 9. D3n1s

  D3n1s Novi član

  Formatirao PC sve ponovo uradio jer sam mislio da je do softvera al nije, već definitivno hardver jer kad tek ubacim bateriju znači ono što sam rekao da radi na drugom PC-u trebalo mi je malo vremena da na njemu instaliram BlueSoleil tako da sam izvadio baterije i kad sam nakon par minuta ubacio miš radio normalno i ništa mislio sam da moj komp nije uredu al eto formatiram i prvo uradim BlueSoleil napravim miš, tastaturu i radi sve normala al nakon mozda 10ak minuta opet isti problem, glupost mi je bilo bacati miš koji je bio 120 maraka u to vrijeme tako da sam uzeo lemilicu :) i sreća pa imaju sa strane dvije tipke koje nikad nisam koristio i odlemio sam jednu i samo zamjenio sa lijevim klikom i sad sve radi extra eto malo sam mu život produžio ostalo mi je još tri tipke može još par godina aBd.
   
 10. NAILS

  NAILS Moderator

  Kad si ga vec rastavio, sto nisi pogledao sta je s tipkom, mozda i nije bio neki velik problem. Al eto, snasao si se par adi ;)
   
 11. apdejt

  apdejt Overclocker

  Ne mogu da vjerujem, identicna situacija i kod mene, samo sto ja imam prednost malo sto imam lika u servisu koji zna i voli sa sitnim stvarima da se bakce pa sada imam tri InteliMouse-a 4.0 (sto sam pokupio od kolega iz firme sa neispravnim klikovima ili neradi ljevi klik ili na jedan klik daju dvostruki) od kojih je jedan ispravan i jos par rezervnih prekidaca za ubuducee. Steta sto ga nema vise gdje nabaviti kod nas jer je to mis koji mi najbolje lezi za offica, a prekidaci su mu stvarno boljka jer relativno brzo odu (mislim na ljevi klik - most use).