Xbox 360 iz SAD?

Discussion in 'Konzole i igre za konzole' started by reni90, Feb 4, 2008.

 1. reni90

  reni90 Aktivista

  Vidim veoma se jeftino prodaju na ebay, zanima me, kada bih nabavio jedan xbox360 iz amerike da li bi imao kakvih problema ovdje, jer znam da nije isto napajanje tamo kao i tv nesto kod njih ntchs kod nas pal, kod nas 220V u kucanstvu kod njih nes drugo i sl.
  Znaci da li bi mi mogao raditi?
   
 2. GW

  GW Moderator

  Re: Xbox 360 iz SDA?

  Ti bi kupio xbox na ebay-u? Ne budi smijeŇ°an.
   
 3. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  Prvo, drugi put pazi kad kucas, da ne bude HDZ Wii ili nesto slicno.
  Drugo, to "veoma jeftino" ces platiti na drugi nacin - kratkim radnim vijekom (ako i bude konzola radila iz kutije). Znaci ako hoces koliko-toliko da se osiguras od kvara (sve konzole su defektne fyi i to MS zna) onda trazi konzolu sa HDMI portom ili Halo3 bundle (obje pravljene krajem 2007. godine).
  Trece, PSU - za razliku od PlayStationa3, Xbox360 nema univerzalno napajanje (sramota), pa ces morati da trazis tzv. "220V to 110V step-down converter" od barem 300W. Evropsko napajanje isto tako nece raditi u americkoj konzoli (zbog razlicitih polozaja zica), tako da ti je AC konverter jedino rjesenje.
  Moj savjet - ne kupuj konzolu prije Septembra, kad bi se trebala pojaviti 100% 65nm verzija sa revidiranim hladjenjem. Ako si toliko zagrijan onda kupi moddovanu PAL verziju sa garancijom.
   
 4. reni90

  reni90 Aktivista

  ok hvala svima na informacijama