ovako, dosao mi x360 iz USA.. limited edition sa MW2, otvorio ga, ma perverzija kako izgleda, brutalno) sav nestrpljiv, ukljucim adapter i buum! izbaci osigurac. kasnije je dosao frend, kao kuzi se, pa smo nasli neki pretvarac struje, ukljucili, i onda je plastika zasmrdila... srecom, nije bio spojen u xbox.. sad, jel je punjac otisao ili sta? nisam nista provjeravao, napon i sl., buduci da sam vec narucio i laptop iz USA pa sve šljaka bez problema. koje je rjesenje? ako kupim adapter za EU trziste i prikopcam, hoce to radit? (u elektroniku se kuzim toliko da znam promjenit zarulju)
Radit ce ako visoki napon nije zahvatio i konzolu. Na adapteru fino pise 100-120V/60Hz, a na onim za laptope je naznaceno 100-240V, pa povedi racuna o tome drugi put. Izuzetak je recimo PlayStation3 koji ima univerzalno napajanje, unatoc tome sto je na konzoli napisano drugacije. Spremi 40-tak Eura za Jasper napajanje, i nemoj da koristis nekakve transformatore i "pretvarace", jer da bi oni radili kako treba preporucuje se da budu duplo jaci (u vatima) od potrosaca, konzole u tvom slucaju.