Za S60 pitanje

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Qler, Mar 15, 2006.

 1. Qler

  Qler Veteran foruma

  posto mi je na mobu prvi firmaware koji ima par bugova koji mi smetaju odlucio sam da ga fleshjem. e sad. mob je skinut sa A1 mreze i ima onaj njihov software. tj u GOTO su mi njihove one precice, ima njhova thema koja se ne moze izbrisati i jos tako par detalja.

  pitanje je:) : kad ga flashujem jel se to sve brise? jel ja dobijem origigi software ili to ostaje? i ima li mogucnost da se telefon ponovo zakljuca?!

  telefon je Nokia 6630.


  haj dajte malo inf.
   
 2. Dog_Father

  Dog_Father Moderator

  Sve se brise. Potpuno novi software. Nece ti ostati nikakve teme i slicno. Telefon se nece zakljucati. To ti je kao promjena OS-a na kompu.
  Imas win98, formatiras, instaliras xp, i nema vise 98-ce nikako. :D
   
 3. Qler

  Qler Veteran foruma

  ma i ja sam to konto samo reko da se ne zajebem ako su stavili kakvu zvrcku :) znas li koga da to radi?
   
 4. Dog_Father

  Dog_Father Moderator

  Ma skoro svaki servis za mobitele. Imas ih na skenderiji makar 3-4. Mislim da je 20-ak maraka.
  I napomeni koji firmware hoces. Da ne dobijes opet stari. Na kraju, mozes sam skinuti firmware sa neta i odnijet im na cd-u.
   
 5. Qler

  Qler Veteran foruma

  moram to pogledati......
   
 6. ---

  --- Aktivista

  nemoj beze davat pare, (ako vec nisi :D) firmware se moze promijenit preko obicnog data kabla, provalili ljudi caku. ja upravo sebi stavio 6.03.08 najnoviji, procedura uopste nije komplikovana, potrebno nekih 20 minuta.
   
 7. Dog_Father

  Dog_Father Moderator

  Momak jel ti vidis datum? Koji vam je vrag? Pa ako ga nije odradio za dva i po mjeseca, onda ga nece ni raditi!!! :twisted:
   
 8. ---

  --- Aktivista

  dobro de, nemoj da se srdis odmah. :)
  trazio nesto i naletih slucajno na ovo, pa kontam sto da ne podijelit s nekim nesto sto znam ako mu recimo moze pomoc da ustedi cvaju...
  izvini eto necu vise. :D
   
 9. Qler

  Qler Veteran foruma

  ee nisam uradio upgrade firmware-a. nasao sam na onom burek forumu neko uputstvo ali nece nikako. moze li link sa uputstvom kako si ti radio. ovdje ili na PM ne znam kakva su pravila sto se toga tice.