Zona ba koju opremu ?

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by bINARY cODE sOUND, Jul 6, 2007.

 1. bINARY cODE sOUND

  bINARY cODE sOUND Aktivista

  E vozz ljudi.Nadam se da ima korisnika novopecenog wirelles ISP zona.ba tako da imam jedno pitanje.Sta od opreme u ponudjenom cijeniku uzeti tj. koju antenu koju wireless karticu i sl.Ono imam neke jarane koji su vec korisnici zone i cijena je jednokratna u iznosu od 170 km , sta u tih 170 maca , kmica , mambi pesosa ili kako vec hocete podrazumijeva od opreme te da li je moguce uz neku minimalnu nadoknadu dobiti qualitetniju opremu.
   
 2. nivla

  nivla Aktivista

  dobijes Air live WT-2000PCI wireless karticu, 15 KM koaksijalnog kabla i neku 2,4GHz grid antenu
  i koliko ja znam ovi sto postavljaju opremu ne znaju za kvalitetnije komponente tj nemaju ih, a ja kao korisnik zone mogu reci da sam zadovoljan jer je saobracaj ogranicen samo ka internetu, dok je lokalno tj izmedju racunara na mrezi i do 5-6MB/s
   
 3. Almir

  Almir Komšija

  Ta cijena za opremu koju nude i nije loša, druga stvar je internet koji nude.
  Cijena kabla po metru je 3-10 km + konektori + antena (koliko si udaljen od njihovog Ap, sto dalje to skuplja antena) + kartica + nosač + 2-3h instalacije i nije tako skupo. Ako ti budeš sam radio možda uštediš koju marku, ali onda oni mogu da tvrde da su tvoji budući problemi vezani za opremu, bla bla i sl gluposti.
   
 4. bINARY cODE sOUND

  bINARY cODE sOUND Aktivista

  Ma kontam uzeti mozda bolju antenu od 24db ne ovu od 18 zbog stabilnosti signala ili ne moram kao sto vidim kazete da je oprema sasvim zadovoljavajuca , i jos jedna stvar , sa koje tacke pristupate AP to jeste gdje se nalazite nivla i almire.
   
 5. Almir

  Almir Komšija

  Pa najbolje bi bilo da njih nazoveš i oni dođu i završe sav posao oko toga.

  Prije nego što oni dođu pitaćete gdje se nalaziš i onda će oni provjeriti da li je moguće uhvatiti signal od tvoje lokacije. U zavisnosti od lokacije oni će preporučiti opremu i antenu...Mislim zašto kupovati skuplje antene ako može posao da završi neka jeftinija.
   
 6. bINARY cODE sOUND

  bINARY cODE sOUND Aktivista

  Ok drug hvala ti.