Sony PlayStation3 official thread...

Discussion in 'Igre i konzole' started by ming, May 17, 2005.

  1. ColdFire

    ColdFire Overclocker

    a kada surfam moram i scrolat sliku po strani , cackao sam i po sidepanelu nisma nista nasao , poslusacu Enisa sad se naslo nekog viska vremena pa valja yasukati rukave .
    btw jeli moze na ps3 bilo koja bezicna tastatura ?
     
  2. Raptor

    Raptor Aktivista

    Smece od M+T, vrijednosti 25KM radi bez problema.
     
  3. Esh

    Esh HWB

  4. Neo Bahamut Zero

    Neo Bahamut Zero Veteran foruma

    samo bluetooth tastature, koje su osjetno skuplje od obicnih.
    a ne razumijem kako moras horizontalno skrolati sliku na 1080p ekranu? :|
     
  5. ColdFire

    ColdFire Overclocker

    nestane mi citava slika po duzini na ekran , kao da je zumirano pa moras scrolati lijevo desno , izgleda da ce ostati tako dok se neki linux ne nabaci
     
  6. Haker

    Haker Veteran foruma

    Ovo je uvreda. Takva je politika na ovom forumu, moderatori vrijeđaju kad god stignu, sad banujte šupka.
    GW, nema jarane nisam ga nikad ni posjetio :D
     
  7. Neo Bahamut Zero

    Neo Bahamut Zero Veteran foruma

    Imas one opcije da ti sam "rasporedi" sadrzaj stranice da sve stane horizontalno. Zadnji FW imas za svaki slucaj?
    Probaj jos u video opcijama iskljuciti sve video modove osim 1080p pa vidi kako ce se ponasati (1080i svakako uvijek iskljuci jer je shit).
     
  8. Vedo

    Vedo Moderator

  9. Neo Bahamut Zero

    Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  10. Haker

    Haker Veteran foruma

    Iako se većina gamera vjerojatno nije žalila na vizuale Metal Gear Solida 4, perfekcionistu kao što je Hideo Kojima to očito nije dovoljno. Nakon što je Kojima Jr. izrazio svoje nezadovoljstvo MGS serijalom nazvavši igru sranjem ( osim MGS:portable Ops na PSP-u), izgleda da nije trebalo čekati dugo vremena da sličan primjer pokaže i otac.

    Zadnje izdanje engleskog Edge magazine sadrži i Kojimin intervju. U istome Hideo Kojima izražava svoje nezadovoljstvo Metal Gear Solidom 4: Guns of the Patriots. Prigovori se ponajprije odnose na grafiku.

    Evo što je Kojima izjavio: “Što se tiče gameplaya, to je prilično blisko prvotnoj viziji igre, imate priliku ušuljati se na bojište i nastaviti s stealth igrom ili se pak umiješati u izravnu borbu. Problem je što grafika, stvari poput motion-blendinga te veličina mape, nikako nisu po mojoj želji. Kada smo po prvi put prikazali engine na TGS-u, čitav tim je bio sretan s prikazanim dok je Playstation 3 bio konzola iz snova. Imali smo mnoštvo ideja, no s početkom rada uvidjeli smo kako velika većina neće biti ostvariva, te sada u konačnici imamo verziju igre onakvom kakva jest. Originalna igra je trebala biti deset koraka ispred ove, no precjenili smo mogućnosti Playstationa 3. Ipak, igra koristi Cell procesor do maksimuma. U svakom slučaju, ovo nije kritika PS3 konzole. Iz jednostavnog razloga počeli smo u početku kreirati nešto što nismo mogli u potpunosti vidjeti kao konačni produkt, zbog prvotnog nepoznavanja specifikacija hardvera konzole.
     
  11. GW

    GW Moderator

    Otkad sam vidio prvi trailer, grafika mi nije bila čemu. Previše je jednolična, nema normalne boje. Pogledaš nebo, ono više žuto nego plavo. Po meni su mogli komotno odgoditi izlazak, i razvući igru na barem još jedan disk. Ali eto, šta je tu je. Međutim, nema sumnje da će igra biti legendarna. Završetak priče je ono što je bitno, grafika je sporedna.
     
  12. ming

    ming Veteran foruma

    Meni je baš MGS štimung ono što krasi igru, svi naslovi do sada preovladavaju u jednom tonu boje.
     
  13. Neo Bahamut Zero

    Neo Bahamut Zero Veteran foruma

    Meni je vise odgovarao zeleni ton onih prvih trailera (u fazonu prvog dijela za PSone). Ovo sada mi je previse smedje. Ne znam da li je neko upratio, ali sve od dosad objavljenog materijala (screenshotovi, traileri, komentari) se odnosi samo na prvi, skoro pa training "level" u igri. Majstorski je sve ostalo sakrio. Osim toga, ako nije zadovoljan tehnickom izvedbom, uvijek moze napraviti remake na PS4 u Twin Snakes stilu.
     
  14. ming

    ming Veteran foruma

    Mozda bude iznenadjenje kao sa Raidenom u MGS2, tek prve recenzije su objavile da je Snake cameo role. Mada ja mislim da Kojima malo BS-a sa ovim izjavama.
     
  15. Neo Bahamut Zero

    Neo Bahamut Zero Veteran foruma

    Odlican marketing u fazonu "igra nam je toliko dobra da je ispred svog vremena". :eek:
     
  16. Haker

    Haker Veteran foruma

    MGS se ne igra radi grafike, ali sam uvjeren da bi Kojima najradije razvukao razvoj igre za još 2god.
     
  17. ColdFire

    ColdFire Overclocker

    skupo , (pre)kratko , sterilno . mogli su slobodno izdati ovo kao demo a ne prodavat za 45 eurica . ima i dobrih strana al ovo mi nekko prevagne . barem moje neko misljenje
     
  18. Neo Bahamut Zero

    Neo Bahamut Zero Veteran foruma

    Prosirivat ce se Prologue jos do izlaska prave "petice". Po nekim navodima, krajem godine konacno stize unistavanje auta u vidu patcha. Slazem se i ja da je kratko, jer mi nesto online napucavanje nije privlacno.
     
  19. ColdFire

    ColdFire Overclocker

    ima laga , citao sam i ja za taj damage , jedva cekam :)
     
  20. sgtPepper

    sgtPepper Overclocker

    YDL na PS3 :

     
    Last edited by a moderator: Aug 2, 2017