Windows 7

Discussion in 'Operativni sistemi, aplikacije i programiranje' started by Esh, May 26, 2008.

  1. apdejt

    apdejt Overclocker

    Ja sam je probavao na win7 32 i nije mi radila, medjutim uzeo sam sada USB zvucnu koja dolazi uz Pleomax zvucnike i radi extra ali nemam ulaz za mic a treba mi za skype. De ako ti nije mrsko pls samo vidi koji su driveri u pitanju (valjda su sve ove kineske kartice iste, moja je Anera proizvodjac).
     
  2. Vedo

    Vedo Moderator

    Uzmi kakve Logitech USB sluse, ubile se za Skypa
     
  3. Sniper

    Sniper Novi član

    Da li si probao da je postaviš kao Default zvučnu kad je uštekaš?
     
  4. forzamilan

    forzamilan Veteran foruma

    imali neko instaliran net limiter na 64bit? nabavio sam sebi 2.1 verziju za 64bit, kazu da je za xp i vistu ali imam problema sa ovim programom. uredno instaliram, i nakon par reseta program jednostavno stoji u trayu i ne reaguje kada ga zelim otvoriti. postoji li kakva alternativa, po mogućnosti free?
     
  5. senad_986

    senad_986 Komšija

    Kod mene radi odlicno! Verzija je NetLimiter 3 Pro Beta. Mozes ga besplatno skinuti sa zvanicne stranice.
     
  6. forzamilan

    forzamilan Veteran foruma

    radi uredno, hvala.
     
  7. pac

    pac Komšija

    Maloprije kako sam resetovao komp svaka aplikacija koja se pokrece poslje restarta ili koju ja hocu da pokrenem rusi se. Probao sam da uradim sistem restore ali opet sve isto. U glavnom skoro mi nista neradi osim par windows programa kao sto su explorer ali samo 64 bit verzija 32bit verzija se isto rusi.

    Win 7 sam reinstalirao prije 4 dana :|

    Evo par gresaka koja mi se pojavljuju. A i imate listu programa koje sam instalirau uz neke sidebar gadgets.
    [​IMG][​IMG][​IMG]

    Dali mozda neko zna do cega moze biti ili zna kako popraviti ili ipak ponovo format (sto mi se bas neda peglati).
     
  8. Esh

    Esh HWB

    Jesi li ubacio gresku u Google?
    Koje su radnje koje si napravio prije pojave problema? (izmedju dva reboota)
     
  9. pac

    pac Komšija

    Rijesio sam prob tj. skontao sam do cega je. Nazalost nemogu ovdje postaviti rijesenje ili bi doslo do sankcija :)

    Uglavnom koga interesuje neka se javi na PM.
     
  10. zoi

    zoi Veteran foruma

    imam problem,ne znam je li do win7 ili neceg drugog.naime,upalim komp,i nakon par minuta 5,max 10,sve se zaledi,prvo explorer a onda i mis stane,i nema druge nego resetovat komp.probao sam sa system restore,ne pomaze.u cetvrtak-petak nabacen sistem,nikakve sajtove nisam posjecivao da nesto pokupim,nista od hardwarea nisam mijenjao.jedino sam nastimao lan izmedju dva kompa,dakle na mreznoj stavio adresu umjesto da automatski dobije IP i to je to sto se ja sjecam.nikakav error ne izbacuje,tako da nisam na googlu ni pokusavao.neko bio u slicnoj situaciji ili zna rjesenje ovoga?da djaba ne reinstaliram sistem :|
     
  11. dino73n

    dino73n Veteran foruma

    Imao isti problem sa win7 64,reinstalirao ga 10 put i nista.Stavio win7 32
    i nikad problema vise.
     
  12. zoi

    zoi Veteran foruma

    i koristim 32bit verziju :/
     
  13. dino73n

    dino73n Veteran foruma

    Jesi li ubacio neki novi komad softewarea koji inace nije bio u standardnoj opremi.Meni je se cinilo da kad stavim AVG pocnu belaji pa sam promjenio AV na M$E ali win7 na 32 pa ne znam do koga je bilo.
     
  14. zoi

    zoi Veteran foruma

    avg od pocetka imam,ne vjerujem da bi tek sad pravio probleme,a mozda i bi :S
     
  15. Hansel

    Hansel Komšija

    Upravo je sličan problem bio sa 32 bitnim, barem kod mene na poslu. Prvo sam instalirao 64 RC bitni je sve je radilo bez problema. Međutim, prelaskom na 32 bitni počeli su se dešavati razni problemi kao to to što si naveo, a još je kod mene bio i BS. Kada sam u google ukucao error log koji sam dobio, je li, pri sljedećem botanju, vidio sam da su mnogi imali taj problem. Većinom je vezan za drivere neke komponente gdje se ispostavi da postoji neka nekompatibilnost, međutim nije određeno koja. Kod mene na poslu problem nastaje kada instaliram drivere od printera i skenera. Tako da i nisam uspio napraviti nego sam se vratio na XP.

    Na mom ličnom kompu kod kuće druga priča. Ne mogu uraditi instalaciju sa DVD-a (iako je u savršenom stanju) pa sam morao napraviti boot-abilan USB. Ali opet, nakon instalacije nisam mogao nista kopirati niti instalirati sa DVD-a kako treba. Čim krene kopiranje računar zaledi i jedino rješenje je gašenje na dugme restart. Odem odmah i kupim novi DVD i nakon sto sam probao isti problem. Tek tada skontam da nije do DVD-a nego nesto ne stima sa Win7. Počnem googlati i odmah nađem rješenje. Moja ploča (za koju sumnjam da je jedina jer sam vidio da imaju i sa drugim pločama) ima problem tj. neki konflikt sa Win7 kada koristim Sata DVD. Neki su uspjeli riješiti to u Bios-u tako sto su umjesto IDE odabrali AHCI u Advanced Bios Settings-u. Ja nisam tako uspio pa sam morao tek kupljeni Sata DVD zamijeniti za ATA. Dodjem kuci, ubacim i sve radi perfektno. Formatiram još jednom za raju i eto, radi sve ko švicarski sat.

    U glavnom, Windows 7 mi je renesansa u odnosu na XP, po mnogim pitanjima, što se tiče samog izgleda interfejsa odnosno cijelog OS-a, maksimalnog prilagođavanja korisniku, do perfomansi.

    Međutim, postoje ti razni problemi koji treba da se vremenom riješe. Morao sam bzze dati skoro 60 KM za novi DVD RW, iako mi je i stari dobro radio. Da ironija bude još veća, sutra mi drug kaže kako sam mogao proći sa svega 5 KM da sam negdje našao konverter Sata - Ata. :D

    Ali eto...
     
  16. forzamilan

    forzamilan Veteran foruma

    vjerovatno neka komponenta ne radi kako treba radi lošeg drajvera. već sam spominjao na ovoj temi...meni se slično dešavalo sa wireless karticom na x64 sve dok nisam odradio update, sad je sve uredu.
     
  17. Vedo

    Vedo Moderator

    Instalirao danas Win 7 Ultimate 32bit na Semprona 2800+ & 512 MB rama, u cudu sam ostao kako fino radi i na toj kanti. Jos jedna pohvala, taj PC je imao 3-4 nekakve PCI karte, 56k modem, zvucna, TV in itd., nakon same instalacije Win7, pola toga je bilo "Unknown" u device manageru, al Windows Update je nasao svaki potrebni driver. PC fercera ko sahat.
    bravo MS :)
     
  18. apdejt

    apdejt Overclocker

    Meni isto tako sedmica radi na Turiionu 2.0 sa jednom jezgrom, istina 2 GB RAM-a kao sto XP nikada nije radio. Svi driveri naravno prepoznati.
     
  19. dino73n

    dino73n Veteran foruma

    Kod tih starijih masina samo iskljuciti AERO i sve leti,kao sto apdejt rece XP tako nikad nije przio.
     
  20. zoi

    zoi Veteran foruma

    je li postoji mogucnost koristiti nero 6.6.0.16 bez xp modea,jer mi ni nero ni xp mode ne rade :( pokusavao neke compatability,run as administrator i ne pomaze :/