Kingdoms of Amalur: Reckoning

Discussion in 'Igre i konzole' started by vutra, Feb 3, 2012.

  1. NeXs

    NeXs Novi član

    i meni je bila na pocetku "onako".. prvo me nerviralo sto questovi nisu malo "grupisani", da recimo iz jednog grada dobijes questove koji su samo u nekoj blizini istog.. nego te svak salje uzduz i poprijeko, a ja navik'o da istrazujem svaki cosak prije nego sto krenem dalje sa saltanjem teritorije... medjutim to je nemoguce, odnosno prenaporno... i kad se pomiris sa tom cinjenicom i samo istrazujes ono sto ti je usput i interesantno onda je igra plaho zabavna, dogurah do 16tog levela.. potrudite se da imate stvari sa 2 ili vise health regen po sekundi, puno znaci, jedino kod kakvih boss-ova koristim health potion, inace nista

    sto se tice skillova, detect hidden skill stavite na 5. level, onda mozete vidjeti hidden treasures i doors na mini-mapi, bez toga fulate brdo stvari..
    ja sam na pocetku dizao sagecrafting kako bih sabrao sto vise shard-ova, a kad sam imao dovoljno, uradio respec kod fateweavera i digao blacksmithing na maximum
    (ima bug u igri s kojim mozete dizati skillove na max iako niste lvl8 ili 16, umjesto da klikate na "kockice", misem kliknite na ime skilla, to prolazi iz nekog razloga)
    i pravio sebi "malo bolje" stvari..

    sve u svemu, zasad dobra i interesantna igra..
     
  2. Tir Anasazi

    Tir Anasazi Komšija

    Nema veze sto te salju uzduz i poprijeko kada imas fast travel. Bitno je samo da imas neku lokaciju otkrivenu koja je u blizini tog quest-a. Meni je ustvari to i najveci gust. Vazda imam cca 2 main quest, tri faction questa, 6 side questova, tri taska i onda samo biras po cejfu kako ti sta pase za aktivni quest.

    Uglavnom, uvijek je bolje ici od najnebitnijih quest-ova zbog dizanja levela da bi onda polako prelazio na faction i main quest-ove.

    Svidja mi se i sto su klase oruzja koje koriste pojedini likovi strasno dobro uradjeni. Npr. kod Magea imas Staff sa elemental napadima, chakram takodjer sa elemental napadima ali medium range i sceptere sa elem. i high range.

    Sve u svemu, nevjerovatna je raznolikost u igri i sve to dobro izbalansirano. Nije slucajno editors choice na par portala. Ko voli RPG neka ne propusta ovo.
     
  3. zoi

    zoi Veteran foruma

    Igram i ja ovo, mislim da sam prešao 10. level. Super je igra, raznolikost samo takva. Ja sam prvo krenuo kao warrior, pa na trećem lvl mage, pa assassin, pa opet mage :lol: Kako koje dobro oružje pokupim, tako i igram, i skillam :mrgreen: Sva sreća da se može platiti reskill, inače bih failao samo tako :D Treba što češće saveati, jer bude nekih epic bugova koji vam blokiraju daljnje napredovanje u igri. I od mene preporuka ko voli RPG.
     
  4. NeXs

    NeXs Novi član

    mene su do sad bug-ovi zaobisli srecom, sem jednog, odjednom je lik imao problema sa trcanjem, u pola koraka animacija se zaledi, sve ostalo se krece normalno, al lik stoji dok mu ne das neku novu komandu (udarac ili sl.), sreca pa je autosave bio prije 7 minuta..

    a to saltanje postaje sve skuplje i skuplje, ja sam nekih 5 puta uradio i zadnji put platio 12.000, naredni put ce biti 17.000...

    crafting je izgleda malo zakomplikovan, odnosno razbijanje stvari na dijelove.. ima i fazona kako lahko dobiti uber-dijelove i napraviti beton opremu pa igra postaje prelagana i stvari koje dalje nalazite su smece naspram kreiranoj... u sustini isti problem kao i kod skyrima..
     
  5. vutra

    vutra Komšija

    Poslije 50+ sati u igri koju još nisam završio, mogu reći da igra ima ozbiljnih problema.

    Loot sistem je očajno urađen s obzirom da je sve random generisano, pa se zna desiti (prečesto) da u
    hrpi kamenja nađem bolji dio opreme nego kada otključam chest na very hard.
    Ljubičasta (very rare) oprema je sve samo ne "veoma rijetka", čak mi se čini da je bijela (common) oprema rijeđa.
    Blacksmithing/sagecrafting je OP u odnosu na to kakvo smeće nalazim kao loot; u biti ništa što nađem ne nosim, jer ono
    što sam napravim mogu nositi makar 10 lvl-a.
    Setovi su nemogući za kompletirati onda kada su potrebni, a pošto nema dijeljenog skladišta, nemaju neku svrhu.

    Interfejs je takav da je najčešće korišteno dugme escape, 'nuff said
    Kamera i FOV su već poznati problemi koji su tu još od demo-a.
    Questovi su meh u najboljem slučaju.

    Evo da neko ne kaže da je pljuvačina :mrgreen: (što nije), ima i pozitivnih stvari.
    Što se tiče bug-ova, naišao sam na samo jedan, gdje ne mogu završiti side quest.
    Framerate je stabilan (60fps), borba je fluidna i generalno zabavna, umjetnički stil i dizajn svijeta/likova je odmor za oči poslije sivosmeđe (znate na šta mislim :mrgreen: )
    Igra/IP ima potencijala i to je očito, a s obzirom da im je ovo prva igra, neke stvari im se mogu progledati.
     
  6. Tir Anasazi

    Tir Anasazi Komšija

    Zasto bi u chestovima morao biti bolji item nego bilo gdje drugo. Mozda je bas kod te hrpe zagin'o neki hero.

    Ja blacksmithing ne koristim nikako moze se sasvim dobrih itema naci, a ne trosim vrijeme na salvage i crafting.

    Ja drugi kompletan set vec koristim nisam dosao ni do levela 15, Jedan nasao usput, a drugi dobio nakon zavrsenog faction quest-a Fae.

    Ostalo se slazem, ali priznaj, jes' pljuvacina :D
     
  7. vutra

    vutra Komšija

    Po meni jednostavna logika, ako već trošiš poene na lockpicking/dispelling onda znači da rezultat toga mora/treba biti nešto bolje od onoga što možeš
    naći bez tih skillova.

    Dobrih itema se može naći jer ne koristiš BS, opšteprihvaćena činjenica je da je craftana oprema puno bolja od trenutnih dropova (koji čini mi se imaju max lvl 18).

    U gotove setove ne ubrajam one koje dobiješ kroz faction questove, njih jednostavno dobiješ. Trenutno imam dijelova 6-7 različitih setova i po statovima vidim da nisu ništa specijalno.

    I ne, nije pljuvačina :D jer igram igru, dakle bez obzira na mane, još uvijek je dovoljno zabavna.
     
  8. zoi

    zoi Veteran foruma

    Kako ne možete naći setova? ja 14 lvl, a već sam našao 4-5 setova kompletnih. Faction questovi vam daju gotove setove. Ako vam se ne radi ti questlinei, uradite quest Special Delivery i dobijete DOSTA opreme koja je unique i mislim 3 gotova seta, za svakog po jedan ;) Ja živ ne znam šta da prodam šta da ostavim, već imam 150 000 golda, a dok ovo sve prodam iće preko 300 000 :D Imam jednu kacigu koja kad je prodajem daje 35k :mrgreen:

    Izuzetno zanimljiva igra :D

    EDIT: Sad kad sam malo bolje pogledao, na 400k bih nabio da prodam ovo što mi je viška, a žao mi :D Stvarno fali jedan kovčeg da se ostavi oprema.
     
  9. Pelikan

    Pelikan Veteran foruma

    Kod mene je sve jedan dio ali razlicitih setova, nisam nikad ni dva dijela nasao :lol:

    zoi, zar ne dobijes neku kucu? Moze li se u njoj ostavljati oprema?
     
  10. vutra

    vutra Komšija

    Prva kuća je u
    Canneroc-u
    i tu imaš "kovčeg" sa 150 mjesta za opremu.

    Ja se samo nadam da će nekad implementirati mogućnost prenosa statova s jednog dijela opreme na drugi, jer
    generalno dropovi izgledaju puno bolje od onoga što se dobije craftingom.
     
  11. zoi

    zoi Veteran foruma

    Čitao sam i ja da se dobije neka kuća, ali ja i ako sam je dobio, nisam to skontao :lol: Da ima to, valjalo bi. Sad mi je pola inventorya oprema što čuvam da pokažem jaranu kad dođe :D

    Nisam ni ja sklopio set tako item po item, ali sam ih ovako dosta dobio. Opet ponavljam, Special Delivery quest da gro opreme, odlične. Ne znam je li levelovan quest, tipa da što ste veći lvl dobijete bolju opremu, pa snimite prije nego završite : )

    @vutra: tamas si post napisao kad i ja svoj. Hvala na informacij, potražim tu kuću : )

    Ja prodao sve one iteme za crafting, i one za blacksmith i za sagecraft, da mi ne smetaju po inventoryu :D
     
  12. Tir Anasazi

    Tir Anasazi Komšija

    Pod spoilerom ti je gore navedeno u kojem graicu ces nakon zavrsetka odredjenog questa dobiti na poklon kucu. Nju takodjer mozes dobro upgradeovati, ali da ne bih i ja spoilao otkrij sam sta ces dobiti nadgradnjom.

    Mozda se u buducnosti sam stash nekom ekspanzijom ili putem patcha preuredi u shared stash, sekund posla za njih.
     
  13. zoi

    zoi Veteran foruma

    Pređoh ja ovo, oko 80 sati igranja, i na kraju mi bijaše žao što nema dalje :D Super igra, sa nedostatcima, za koje se nadam da će popraviti u sljedećem nastavku.

    Imam skoro 1200 HPa, nabio sam do 36 lvla. Mane oko 700-800, golda oko 2 i po miliona :D Samo sam jednom promjenuo sudbinu kod fateweavera. Gold mi je u 95% slučajeva koristio za popravak opreme, jedne prilike sam odjednom platio čak 350 hiljada za popravak :mrgreen:
     
  14. Tir Anasazi

    Tir Anasazi Komšija

    Zato koristiš repair kitove, nabildas blacksmithing koji ti pored craftinga povecava i efikasnost repair kita i pnda za smijesnih par stotina zlatnika popravis citav set opreme.
     
  15. zoi

    zoi Veteran foruma

    Pa onda bih imao 4 miliona golda :D Šta će mi? Taman mi došao repair da ga negdje utrošim ;)
     
  16. Tir Anasazi

    Tir Anasazi Komšija

    Eee, takvih nama kupaca u firmi treba, koji ne gledaju koliko sta kosta, samo daj nek dajdza trosi :D
     
  17. zoi

    zoi Veteran foruma

    E ako imate podružnicu u Amaluru, dogovorit ćemo se :D

    U rl je druga priča :D
     
  18. Tir Anasazi

    Tir Anasazi Komšija

    Nije mi samo jasno kad si prije presao ovo kino. Vjerovatno nisi zavrsavao bas svaki quest?
     
  19. zoi

    zoi Veteran foruma

    Dosta slobodnog vremena ;) Zavrpio sam 139 questova, ostalo mi je u logu 5 side i 13 tasks (koji me stvarno nisu interesovali). Nisam BAŠ SVAKI quest igrao, ali sam igrao većinu njih. 80 sati gameplaya nije malo, a dodaj u to i solidan broj loadanja. Moglo još makar 10 sati nabit, da sam sve igrao :) Mislim da mi je ostala jedna guilda da je pređem, čisto iz razloga jer nisam znao da je tu i da je nisam prešao, a što sam saznao tek nakon završetka igre :|
     
  20. aeRo

    aeRo Komšija

    Poceo sam igrati sinoc, srednja zalost.. Ovo mi vise baca na MMO nego na SP RPG.