Preporuka za smartphone

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by exchanged life, Sep 11, 2011.

  1. adnanBIH

    adnanBIH Novi član

    A kako se čini varijanta za tih 350-400 KM potražiti polovan LG G3 ili Samsung Note 3?
    Btw, ovaj iz BL što daje garanciju - pitao ga kakva je to garancija. Kaže da u slučaju kvara telefon vraćaš njemu pa on šalje na servis! Mislim ono... :roll:
     
  2. black

    black Komšija

    Nemas ni u toj varijanti garanciju. Dio za Xiaomi narucis lagano iz Kine. Ovi serviseri po pijacama sto rade za Samsung ili LG ce isto narurcit iz Kine. Pa zasto se ceka po mjesec dana novi display?
     
  3. dino73n

    dino73n Veteran foruma

    Ja skoro prodah svoj note3 za 420km star 2god. Jest da sam ga super ocuvao al i prodao sam ga bas zbog te 2 god starosti.Taman mu je vrijeme da pocne za*ebavat. Ja bih se ipak drza neceg iz kutije.
     
  4. adnanBIH

    adnanBIH Novi član

    Ma da, vjerovatno je tako najbolje - kupiti nešto novo.
    pogledat ću kod ovih momaka - imam dobro iskustvo s njima. Ranije sam već mijenjao stari telefon i doplaćivao za drugi kod njih.
    Možda i J7 nije loša opcija:
    http://www.olx.ba/artikal/20658826/sams ... ping-card/
     
  5. v33dran

    v33dran Novi član

    Imam ja Alcatel Idol 3, 5.5" verzija, garancija do septembra slijedece godine, pa ukoliko si zainteresovan mozemo se dogovoriti :)
     
  6. dino73n

    dino73n Veteran foruma

    Re: RE: Re: Preporuka za smartphone

    Touchwiz i 1.5gb rama u kombinaciji sa slabasnim snapdragonom 615 i nije neka sreca. Ja kad sam mjenjao svoj note3 bio mi je u opciji S6 i A7 koji cak u odnosu na J7 ima 3gb rama i sve i jedna recenzija kaze da interface stuca u radu jer je 615 slab. Da je 650 to bi vec bila druga prica skroz.

    Sent from my SM-G920F using Tapatalk
     
  7. adnanBIH

    adnanBIH Novi član

    Pa šta mi onda preostaje eto osim Xiaomi RedmiNote3 u tom cjenovnom rangu? Ne igram igrice niti mi treba za neke druge teške operacije: uglavnom pročitati vijesti, uslikati kvalitetnu fotografiju i tako - neće valjda i tu štucati, majka mu stara.
     
  8. dino73n

    dino73n Veteran foruma

    Sad nesto gledam,A7 je 1080p a J7 je 720p tako da sa nesto slabijom rezolucijom J7 cak ima sanse da radi bolje od A7.
     
  9. Stevie_Ray

    Stevie_Ray Veteran foruma

    720p puno pomogne, ali 1.5GB rama je premalo za danasnje zahtjeve. 2GB je minimum za ugodan rad...

    Sent from my LG-D855 using Tapatalk
     
  10. zoi

    zoi Veteran foruma

    Imaš Xiaomi Redmi Note 2. Ako ne uzimas verziju sa snapdragon procesorom ovaj je skoro isti a sto maraka jeftiniji.
     
  11. AhmeT

    AhmeT Overclocker

    I ja se dvoumim u BHTu sta da uzmem, mami bi trebao telefon, pa gledam nije skup ovaj J5, ali je stari model, a vidim ima A3 2016, koji je skoro pa duplo skuplji... :D Neko je spomenuo da ce doci novi J5 uskoro, ima li kakvih informacija za to?

    Ima li ko kakvih iskustava sa LG K8, ili K10, ili neki drugi prijedlog za skroz-nezahtjevnog korisnika, do par stotina km?
     
  12. Stevie_Ray

    Stevie_Ray Veteran foruma

    I novi J5 ima slabasan procesor, da su ubacili makar octacore A53 (tipa Snapdragon 615), to bi bio mnogo bolje balansiran uredjaj. Ostalo mu je sve veoma solidno.
     
  13. Reznor

    Reznor Overclocker

    Vrijedi li uzimati sta ove kineze. Moj Z1 jos uvijek slusa, jedino sto mu ima godina. S obzirom da su ove nove flagship Xperije meni cjenovno nepristupacne, a mislim da je suludo uzeti na rate nesto poput S7 Edge (razmisljao sam i o Z2 na rate preko telekoma prije mozda godinu, ali mi nije bilo isplativo), pa sam gledao ove Xiaomije, Huaweije i sl. :D
    Cjenovna kategorija oko 400 KM (recimo da mi je nekih 450 KM max) nudi Redmi Note 3, Redmi 3 Huawei neki 4X ili Honor 6, ima nekih Doogeeja, UMI-ja, a kolega uzeo Lenovo P70 u telekomu na rate i kaze da je zadovoljan s njim, samo mu ne valja update na lollipop, zezaju ga neke stvari itd.
    S druge strane najvise od svega ganjam solidnu kameru i kvalitet builda. Ovo mi je vec treca Xperija (Neo V, M2, Z1), a u porodici imaju i dvije E4 (MTK). Razmisljao sam i o malo koristenoj Z3, nasao sam par odlicno ocuvanih. Samsung S4, S5 ne bih, to sam vec iscackao i jedino sto mi se svidjelo je remote kontrola i Air gesture, ali mi to nije neophodno.

    Nesto ne bih preko ovih stranica narucivao, vise bih volio ovdje da licno vidim i preuzmem telefon. A i ne bih davao previse novca na te stvari, cak bih uzeo i malo koristenu kao ovu Z1 sto sam uzeo, ali mora biti u besprijekornom stanju. Sta bi vi preporucili od ovoga ili nesto drugo?
     
  14. Stevie_Ray

    Stevie_Ray Veteran foruma

    Nemoj Doogee/UMI i slicne niposto.

    Xiaomi/Huawei/Meizu su ok vec.
     
  15. Reznor

    Reznor Overclocker

    Aha ok hvala, citao sam nesto da su Doogeeji sumnjivi skroz :D
    Za Xiaomi i Huawei sam vec cuo da su dobri.
     
  16. Reventon

    Reventon Veteran foruma

    Huawei P9 lite ili G8 je moja preporuka, ili LG G3 za slične novce. Ako ti prelazi budžet onda Huawei G7, odličan telefon.
     
  17. Reznor

    Reznor Overclocker

    Hvala na preporukama, svi su dobri.
     
  18. aNaToMiC !

    aNaToMiC ! Overclocker

    E raja, zanima me misljenje i sve ostalo vezano za fontele, tacnije garanciju. Je li valjana garancija i koliko traje? Trebam da uzmem fon kod njih pa mi je veoma bitno. Hvala!
     
  19. Sena

    Sena Veteran foruma

    Meni su iskreno nako-nako, davno sam trebao kod njih uzeti S1, ali mi je bio sumnjivog porijekla pa sam odustao.
    Imho sve te radnje su gray economy, ako hoćeš iPhone imaš tri radnje i PIK ako se usudiš, ako hoćeš nešto drugo, opet PIK ili operateri, tako bih ja uradio.
     
  20. aNaToMiC !

    aNaToMiC ! Overclocker

    jep, iPhone je u pitanju, najbolja mi cijena trenutno kod njih a nisam cuo da se iko ikada zalio na njih..