Kućanski aparati! Iskustva/preporuke.

Discussion in 'Generalna diskusija' started by dino73n, Dec 16, 2023.

  1. Mujka

    Mujka Komšija

    iskustvo sa samsung mašinom
    7 godina radila plaćena oko 1000KM
    i dalje radi počeo motor brujat dal ležaj ili šta .. (ima garancija na motor 10 godina) (bubanj dobar nema lufta itd..)
    zovem servis kaze ima iz tz servis i iz lukavca (daj reko ovaj lukavac nisam bio zadovoljan sa ovim iz tz)
    evo 10 dana cekam nikakve naznake kad ce doci
    nazovem ovlasteni (kimtec) opet kaze cojk sta hoces ti ta masina nema nikakve garancije nema nikakvog roka kad cemo ti doci nije reko tacno ima na motor 10 god garancija ...
    pođe me ubjeđivat kako nije to do motora kaže motor ili radi ili ne radi pita me jesi ti majstor šanerske fore ... jedva nekako pristade da on nazove ove iz lukavca da pita dokle je ...
    ide email SAMSUNGU ;) pa ćemo se ćerat

    imal koji drugi servis kaže ima jedan drugi (sa kojim sam prije imalo problem covjek kaze nazovi ti mene pred istek garancije navedi da nista ne radi pa cemo sve pomjenjat)
    napisem poruku mu
    e nek si mi rekao da ti nece da dodju iz lukvaca 10 dana ...
    5 minuta prolazi kaze sad sam prekinuo saradnju (garant je dobio informaciju da sam se zalio na prijasnje njegove intervencije gdje je tvrdio da je sve ok pa su kasnije to popravili ovi iz lukavac ... tj zamjenili remen)

    znači na tk za samsung 2 servis-a imaju od tog-a jedan bajagi napustio za Samsung veš mašine ... šta rećii

    znači vrlo bitna stavka
    validan servis da ima i da je realno vrijeme odziva (npr da čovjek zna doći će za 12-15 dana ...)
     
  2. Qler

    Qler Veteran foruma

    Ja sam za Candy zvao one kako se zaove za zastitu potrosaca. Da vidis kako dodje nova masina :) nisu ovu ni popravljali.
     
    aNaToMiC ! and Mujka like this.
  3. Mujka

    Mujka Komšija

    to janje
    al te popravljaaaa : ) : )
     
  4. Qler

    Qler Veteran foruma

    Tako isto natezao se sa servisom, vozio im ja masinu jer nemaju auto kojim bi dovezli masinu.. pa je nisu napravili, pa zamijenili dio, masina bila gora nego kad je bila pokvarena... I meni pukne film, i javim se ovim, oni ih kontaktirali, zove servis, evo kaze odobrili su zamjenu masine.
     
  5. dams82

    dams82 Komšija

    Ma garant ležaji na bubnju, taman 7 godina, idealno vrijeme za crkavanje. Kod moje beko izdržali 6 godina. Neće motor lako izdat, ne daju džaba 10 godina garancije na njega.

    Sent from my SM-S911B using Tapatalk
     
  6. Haker

    Haker Veteran foruma

    I moja beko prolupala. Skače ko mazga na centrifugi.
    Isplati li se to mjenjati?

    Sent from my SM-S911B using Tapatalk
     
  7. zoi

    zoi Veteran foruma

    Samo zaprijeti sa inspekcijom, ako ne reaguje onda stvarno nazoveš inspekciju. To rješava problem sa zadrtim trgovcima. Kod nas narod masovno neupućen, pa i ja sam sam za mnoge stvari, niko nas nije ni učio niti objasnio šta gdje kako možemo, pa to ovi trgovci masno koriste na našu štetu.
     
    Haker and Qler like this.
  8. dams82

    dams82 Komšija

    Kod moje beko se mjenja samo komplet bubanj ili kada kako neki zovu. Nisam htio ulagati,djeluje neisplativo, ionako je korozija napala. Kupio novu.

    Sent from my SM-S911B using Tapatalk
     
    Haker likes this.
  9. nivla

    nivla Komšija

    evo u sarajevu je umjesto nekadasnjeg general servisa ovlasteni servis za whirlpool, indesit i slicne marke postao neki obrtnicka djelatnost manko servis, brz i efikasan, dosao kad je obecao, zavrsio popravku za pola sata, komunikacija preko telefona sa centralom u zagrebu, ja samo nazvao i zamolio da sto prije dodje jer djeca generisu masinu vesa dnevno, gazda doso i zavrsio sve
     
    dams82 likes this.
  10. zippoo

    zippoo Veteran foruma

    Izgleda da je problem kod tih servisera to sto su to obicno stariji majstori koji znqju popravljati ali nisu edukovani za nove stvari,modele i nemaju uopste naucenu komunikaciju sa ljudima.
    Nisu naucili da odradjuju nesto po dogovoru,nego kako se njima cefne.Neki su jos i nadobudni.Znam neke ovakve u svom gradu.

    Majke mi,sada samo treba biti usluzan i od rijeci i to je recept za uspjeh. Ljudima je pun K vise neozbiljnosti,aljkavosti,laganja,zavlacenja,itd

    Jucer mi se javlja kupac za neku robu,pet puta me pita je li sve bez ostecenja (ja napisao na oglasu da je kao novo i uslikao),pa pita opet,pa ja mu kazem,otvori paket kada ti dodje i pregledaj...danas mu isporuceno,on sav u cudu kako je sve kao novo i bez ostecenja .Zahvaljuje se.
    Haman ga neko nasanjkao prije.:D
     
  11. dams82

    dams82 Komšija

    Pa sam si neki dan pisao kako ljudi uvijek pokušavaju uvaliti neku robu s greškom. Nepovjerenje je rezultat toga. Ja npr polovan mobitel bih kupio od tebe jer se znamo ili od isto nekog koga poznajem lično ili imam pozitivno iskustvo od ranije. Zato je čovjek bio nesiguran.

    Sent from my SM-S911B using Tapatalk
     
  12. Reznor

    Reznor Overclocker

    zoi likes this.
  13. nivla

    nivla Komšija

    ma joj kod nas je sve naopako, zove kolegica kao valja li neki laptop lenovo, reko top po ovom sto citam za ono sto tebi treba, u po frke procitam u nazivu DEMO, kad ono hajd sto nema kutije jer je za izloga nego nema ni olovke a nije kao moguce kod prodavaca narucit tj ne znaju moze li i koliko ce kostati, nije rijec o laptopu od 500km pa da je manje bitno vec o poprilicno skupoj igracki, za njemacko trziste itd, ja joj reko da to zaobidje , ali ona ipak ode da pogleda laptop koji u konacnici izgleda kao polovan koristen laptop
     
    Last edited: Jan 31, 2024
  14. zippoo

    zippoo Veteran foruma

    Prevara i uvaljivanja ima na svakom cosku i u svakoj oblasti i svi smo se nekada nasukali,nije to nista cudno.Treba biti oprezan naravno i otvoriti cetvere oci uvijek.
    A ja kao prodavac,radim sve sto je do mene da maximalno prikazem robu u stanju u kakvom i jeste i za sve sto napisem,dajem i dokaze u obliku papira i slika.Ako imaju neke parnice,grebotine,to i navedem i uslikam.Ja uz svaki artikal koji objavim,uslikam 20-30 slika u visokoj rezoluciji i to uploadujem na poseban link,gdje se mogu otvoriti slike u max rezoluciji ili downloadovati pa pogledati na telefonu/racunaru.
    Gledam i da ne nabavljam robu koja je felericna i neispravna i takvu i ne prodajem.Jako je tesko naci ovakvu robu po prihvatljivim cijenama,jer svugdje vazi ono pravilo,sto je dobro,to je i skupo :D
    A znam ja sta je on mislio i sto je pitao vise puta ali ja sam mu rekao,nemoj vjerovati meni,vjeruj svojim ocima i otvori,pregledaj sve pa ako je kako sam naveo,pazari,ako nije vrati.
    Nemam ja problem ni da neko vrati...mada mi se to jednom desilo u zivotu i to covjek narucio robu a zena bila kada je dosao postar i nemam pojma ni sto je vratila :D
    Ja robu prodao kroz par dana drugom kupcu,meni to nista ne znaci i ako neko vrati...samo bezveze paket provede 3-4 dana u putu :D
     
    dams82 likes this.
  15. aNaToMiC !

    aNaToMiC ! Overclocker

    Eh, evo nas opet na ovoj omiljenoj temi :D

    Moze li pomoc/preporuka za frizider kombinovani no frost. Cijena do 1000,00 KM, garancija 5god, i visina da nije preko 185 :D

    Ili eto bar pomoc koje proizvodjace gledati, Beko ne bih. Do sada je bio Indesit no frost, preko 10 godina je fercereao i evo dusu ispustio ne hladi nikako vise.
     
  16. Reventon

    Reventon Veteran foruma

    Jesi pokusao popraviti? Mozda nije velik kvar.
     
  17. dams82

    dams82 Komšija

    Ja isto imam neki Indesit, ali takođe imam kombinovani Samsung (ako si Samsung fanboy )
    Inverter je, otkako je kupljen stoji na 7 stepeni, a to mu je minimum, nema nikako onu mrežu na leđima, neka nova tehnologija, već par godina je kod nas, super služi, plaćen oko 950KM (akcijska cijena bila), mislim da je garancija 5 godina.

    Sent from my SM-S911B using Tapatalk
     
    aNaToMiC ! likes this.
  18. aNaToMiC !

    aNaToMiC ! Overclocker

    Izgleda da ce biti LG, 5 godina garancija i 10 na motor. Samsung je 2 godine garancije i 20 na motor.
     
    dams82 likes this.
  19. mobsterc

    mobsterc Overclocker

    Frizider se rijetko kupuje, probaj da se protegnes jos i kupis neki sa energetskim certifikatom D pa navise.
     
  20. aNaToMiC !

    aNaToMiC ! Overclocker

    Konfuzni su ovi certifikati. Negdje stoji da je E, a negdje da je to A++