Sony PlayStation 5 official thread

Discussion in 'Igre i konzole' started by Vedo, Jun 6, 2019.

  1. Haker

    Haker Veteran foruma

    Evo izgleda da će xbox sve igre tj ovo malo ekskluziva što ima izdati na svim platformama. Time su zakopali xbox i prebacili se na gamepass i izdavanje igara.

    Sent from my SM-S911B using Tapatalk
     
  2. zoi

    zoi Veteran foruma

    vidjet ćemo sljedeće sedmice. Sve su zasad glasine. Svejedno, sve dok ima turska, Argentina i gamepass ja ne idem nigdje. Jednostavno mi nema finansijskog smisla.
     
    Haker likes this.
  3. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

    Kapitalizam.

    Izvlace para koliko god mogu. Al eto, nece ni to vjecno moci.

    Ocekujem da sony isto postupi.
     
  4. Haker

    Haker Veteran foruma

    Pa od konzola ne zarađuju ništa. Pokupovali najveće studije, sad ostave te igre za ganepass i puste ih na druge platforme da još zarade. Za konzole pitanje je kakva je budućnost, sigurno neće biti kao zadnjih 40 godina.

    Sent from my SM-S911B using Tapatalk
     
  5. igor.g

    igor.g Komšija

    PS5 ih dere u prodaji konzola 3:1 na brandname pogotovo u Europi mada konzola je tu da ultimativno proda software. MS sad cilja Sonijev playerbase jer MSov stagnira i dosta je manji. Na početku generacije se konzola uvijek prodaje uz gubitak. Sad oba tabora zarađuju sigurno 50-100$ po prodanom komadu.
    Ni Sony nema nešto posebno igara, ne zovu PS5 dzaba RemasterStation5, na pola smo generacije a tanko sve, nek oni spremaju PS5 Pro ove godine da igramo još koji Last of us ili Uncharted re-remaster o_O
    Gamepass Microsofta tjera da izbacuju bilo šta samo da ima nesto novo ala Redfail, Borefield, FMotorsport 2023, da li je kvalitet ili ne jebaji ga nego daj šta daš sto brze bolje. Vidjećemo da li će uspjeti pridobiti Sony publiku sa svojim osrednjim igrama.

    P. S. Zadnjih godinu dana su pokušavali da uvedu gamepass na PS5 ali im nije prošlo pa će sad izgleda prebacivati igre nativno i plaćati 30% taksu PSN radnji.
     
    Last edited: Feb 8, 2024
  6. Patton2410

    Patton2410 Veteran foruma

    I da izbace igre na PS5, ne znam da bi sta igrao. Ne sto sam nesto fanboy, nego nista mi se od tog ne igra. Mogao sam uzeti XBX veoma povoljno (250$) vise puta da me je sta privlacilo, ali stvarno nema nista.

    Mozda Grounded sa rajom. Ona izgleda simpaticna.

    Starfield igrao kod jarana vise puta, i ta igra je sve hype i nista vise. Prosjek zesci u svakom smislu. NMS je daleko bolja.

    Redfall kakva katastrofa. Tipican Bethesda kvalitet igre (ne volim njihove igre generalno).

    Forza, Gears, Halo? Mozda Forza, a ove dvije druge su ni blizu sto su bile prije. Gears mi je jedan od omiljenijih serijala, ali sve poslije 3 je meni licno lose. Halo i sta je 343 studio uradio od te fransize je uzas. Da Gears i Halo i ole valjaju pa ja bi XBox uzimao samo radi toga, kao sto sam radio prije.
     
  7. Haker

    Haker Veteran foruma

    Sve istina, ali gamepass preko turske i igre koje su mnogo jeftinije i za mene je win.
    Ja sam tako play station kupio radi ekskluziva i nijedna mi se nije svidila.osim the last of us i uncharteda 4 i onda skontas da 90% vremena igraš third party igre koje plaćaš mnogo skuplje..

    Sent from my SM-S911B using Tapatalk
     
  8. zoi

    zoi Veteran foruma

    U naredne dvije tri godine bi xbox trebao imati baš dobrih igara, eh sad, izgleda da će ih imati i PlayStation :D Starfield nije ni meni sjeo, ali jeste mnogima drugima i makar na Steam se baš dobro prodala, tako da bi i na PlayStation odlično prošla, ako izađe.

    Uglavnom ovaj hobi postaje neodrživ. Proizvodnja igara košta previše i sve se više ide na copy paste. Eno horizon Forbidden West probao i nakon nekoliko sati ugasio i prodao igru, dok sam za prvi dio 100% trofeja imao. Starfield sam. isto tako ugasio, ako kad dobije 60 fps možda i probam.

    Više sam se na super mario wonder zabavio, šta više od Elden Ring ne znam da mi je igra bolje sjela.

    Danas sve nekakve GAAS se prave, eno i Sony ih ima jedno 10 u razvoju, svi bi fortnite i GTA online dio kolača, da pare stalno kapaju :rolleyes:
     
  9. Patton2410

    Patton2410 Veteran foruma

    Ja share, pa mi sve dodje u pola cijene odmah na pocetku. Kupujem nam isto tako PSN kartice u Costco-u (nema digitalno, moraju se uzet kartice pa unjet code sa kartice), Americkom supermarketu, gdje 100$ psn kartica izadje 90$ (uvijek je ta cijena), a nekad zna pasti i na 80$ da se moze uzeti. Tako da u startu na 100$ imamo minimalno 10$ ustede.

    Evo igramo Helldivers 2 (40$ cijena na launchu) PS igru, sto je izasla danas. Pikamo vec 2 sata nas 4ica u co op i igra je fenomenala. Nije bilo pompe oko igre, a evo izasla ispolirana i za sad niko od nas nijedan problem nije imao. Nije nam jasno kako je samo 40$ odmah u startu. Znaci izasla mene manje od 20$.

    I da predjem na XB radi gamepassa sta cu tamo raditi kad mi je sva raja sa kojom igram od BF Bad Company 1 dana sva na Pleyki. Evo bas sa njima Helldivers 2 igram. Sta mi je ta usteda preko Turske, Argentine... ako cu camit sam na konzoli. Meni je cejf, i kad ne igramo istu igru, da smo u partiju i da bacamo suplje dok svako svoje igra. To mi dodje kao terapija.
     
  10. zoi

    zoi Veteran foruma

    Pa to možete preko Discorda :D
     
  11. zippoo

    zippoo Veteran foruma

    Ja nikada online ni sa nekim u drustvu nisam igrao na ps-u
    Niti imam koga od raje tu a ne znam ni da ko igra
     
  12. Patton2410

    Patton2410 Veteran foruma

    Kome se da handriti sa ovakvom implementacijom Discorda na PS. Moras imati Discord na telefonu, tabletu ili pc-u, pa preko toga moras uci u parti, i onda kliknuti da te prebaci da koristis Discord na PS. Veoma glupa i neprakticna implementacija koju ja prvi ne koristim a iskreno ne znam nikog ko koristi to na PS. Sve dok ne urade da sve to mozes normala odraditi direktno preko Pleyke, to je beskorisno.
     
  13. Patton2410

    Patton2410 Veteran foruma

    Ja igram na PS 20 i kusur godina. Nakupilo se finih prijatelja, cak dosta njih su mi postali dobri prijatelji i u IRL. Upoznao sam momke i iz HR, i Srbije sa kojima igram od BC1 dana. Dobri ljudovi.
     
    zippoo likes this.
  14. Haker

    Haker Veteran foruma

    Nemam ti ja raje da igram, ne možeš se sa ljudima.uganjati ništa tako da to nije problem :D
    A svakako i volim single player igre, Online samo nekad fife bacim

    Sent from my SM-S911B using Tapatalk
     
  15. Patton2410

    Patton2410 Veteran foruma

    Ja sam zadnji put igrao neku sportsku igricu sa loptom kad je 'song 2' bila hit u 'road to world cup 98'. U to doba stariji brat je ubijao puru u meni u tim igricama tako da sam izgubio interes za taj zan za zivota. Haha
     
  16. Patton2410

    Patton2410 Veteran foruma

    Ova igra je tako zabavna. Zaista sam iznenadjen da su uspjeli ovako kvalitetno uraditi tranziciju iz top down u 3rd person shooter. Prvi dio mi je bio super, ali ova mi je bolja.

     
  17. SpookyMoO

    SpookyMoO Komšija

    Ekipa, može li neko ukratko da mi pojasni razlike medju ovim modelima ps5? Koji da uzmem, tj uzeo bi ovaj sa optičkim diskom, ali ima ovih nekih verzija, a veze nemam u čemu se razlikuju. Znam da su ove chassis revizije bitne. Je li chassis D zadnja verzija, sta da ganjam i na sto da obratim pažnju?

    Sent from my galaxy s23
     
  18. zoi

    zoi Veteran foruma

    Ja da kupujem gledao bih najjeftiniji koji mogu nabaviti :)
     
    SpookyMoO likes this.
  19. Haker

    Haker Veteran foruma

    Jesi li razmislio o xboxu, game pass je odlican deal, igre jeftinije generalno.


    Sent from my iPad using Tapatalk
     
  20. Pelikan

    Pelikan Veteran foruma

    Ne navracaj covjeka bezveze.