8800 GTX Problem !!

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by Ghostbusters, Aug 14, 2008.

  1. hurmash1ca

    hurmash1ca Moderator

    Specifikacije cipova ATI i Nvidia kartica se ne mogu direktno uporedjivati, zbog drugacije arhitekture. Ta prica o propusnosti je bezveze, pogledaj memorijsku propusnost HD4870, pa opet nije TOLIKO bolja od HD4850, nego je otprilike unutar razlike izmedju frekvencije GPU-a. Vezano za AA i AF, to je bila boljka R670 cipova, ali sa RV770 to je sanirano, i HD4800 kartice imaju veoma dobre performanse sa ukljucenim AA i AF. Tacno je da ATI jos uvijek nema nesto poput CUDA-e, ali to mozemo ocekivati od 10. decembra. Physx je bullshit, samo prebacuje obradu fizike na procesor ali mu stavlja veci prioritet pa ispada da Nvidia kartice ubijaju fiziku. Skaliranje SLI-ja? Pogledaj AFR i nacin na koji rade Crossfire/SLI, pa pogledaj benchmarke pa ces vidjeti da CF donosi veca poboljsanja u odnosu na jednu karticu, naravno u igrama u kojim Multi-GPU sistemi rade. I HD4850 se moze modati u ATI FireStream 9250.

    ATI HD4850 je jaca kartica od Nvidia 8800GTX.
     
  2. Konjislav

    Konjislav Komšija

    Ma zar se iz njegovog posta vec ne vidi fenbojizam, koristeci termine "nadjebala extra", "mnogi ljudi ni neznaju za to", "iskljucenom naprednom fizikom", "djecacic naspram velikog tate koji je postao legenda".
    Da je imalo pratio razvoj trzista grafickih kartica znao bi da stvari ne stoje ovako kako je on rekao, i to su mu odmah 2-3 covjeka odmah odgovorila, znaci da:
    *ili nije pratio
    *ili je pratio i svejedno sve ovo govori i mrtvi je fan
     
  3. hurmash1ca

    hurmash1ca Moderator

    Samo da ga podsjetim sa nekoliko cinjenica. :)