ADSL Router 2/2+ kako istovremeno spojiti na 2 racunara ???

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by elvismalezic, Feb 8, 2009.

 1. elvismalezic

  elvismalezic Novi član

  SORRY, imao sam posla da nisam stigao Vam odgovoriti...sad sam OK, imam internet na oba računara...YEEEEEEE...... 8) , ali da li sad moguće napraviti neki LOGIN za pristup internetu na desktop računaru, volio bih onemogućiti neovlašten pristup internetu, jer sad čim upalim router imam vezu i može se na internet bez prijave...?!

  OPET pitanje...EEEEEEEEE....... :smt005
   
 2. kredenac

  kredenac Novi član

  Prijatelju dragi ti očigledno ili zaj****š ove ljude što su se zdrobili da ti objasne kako da napraviš tu konekciju ili si nezahvalan tip. Da sam na mjestu ovih gore momaka što su radi tebe pisali ovolike postove ne bi ti više napisao ni riječi. Slažem se sa svime što je "apdejt" u svom zadnjem postu rekao. :?: :?: :?:
   
 3. sale072

  sale072 Aktivista

  Imam sličan problem, dakle računar i asus eeepc zelim preko ovog routera na net, znam da ne mogu 2 konekcije u isto vrijeme tako da to nije problem..

  Slijedece je: racunar uvijek moze da se konektuje na net, ali laptop nekad moze nekad ne.. nebitno jel mi racunar upaljen ili ne.. nekad se laptop konektuje normalno a nekad mi izbacuje famozni error 678 :S

  Sve je podeseno kako treba, ip adrese laptopa i PCa su 192.168.64 i .65, subnet 255.... gateway 192.168.1.1.


  Rade oba i to u isto vrijeme kada nastimam da mi je konekcija ON cim upalim racunar.. ali to ne zelim nikako.. zelim da se konektujem kad hocu..

  Da ne radi nikad pa hajd.. ali ovo nekad hoce nekad nece :S
   
 4. ReNNo

  ReNNo Overclocker

  Ako ne zelis da ti router radi u routed modu onda sigurno moras poslati zahtjev za 4 simultane PPPOE konekcije.
   
 5. sale072

  sale072 Aktivista

  fak...